• hr
  • en
  • de
  • it

Dubrovačke plaže pune kupača, Lokrum izletnika, a tako će biti još nekoliko dana

Za razliku od proteklih jeseni s niskim temperaturama i puno kiše ove je godine ljeto, čini se, zaboravilo na kalendar pa su dubrovačke plaže i dalje pune kupača. Lijepo vrijeme i temperature mora koje su se proteklih dana uglavnom kretale oko 20 stupnjeva Celzijusa privukle su na kupalište Banje i druge dubrovačke plaže veliki broj Dubrovčana kojima se teško oprostiti od ljeta, ali i turista kojih je ovog studenog još uvijek popriličan broj u Gradu.

Bablje ljeto utjecalo je i na produljenje izletničke sezone, pa su brojni Dubrovčani proteklog vikenda odlučili iskoristiti blagdanski popust i zaputili se na Lokrum, gdje su do popodnevnih sati uživali u sunčanju i kupanju u toplom moru.
- Zadnjih smo dana dnevno na Lokrum prevozili po stotinjak domaćih i još toliko inozemnih izletnika, a plovidbena sezona trajat će koliko nam dopusti vrijeme pa će i idućih dana prvi brod iz starog gradskog porta polaziti u deset sati, a zadnji s otoka u 15,30 sati - kaže ravnatelj JU Rezervat Lokrum Mario Perkušić.

Dodaje kako je neočekivano lijepo vrijeme za ovo doba godine utjecalo na ionako dobre poslovne rezultate te je već dosad nadmašen prošlogodišnji promet od oko 150 tisuća putnika.
S obzirom na najave meteorologa, koji pad temperatura i prve jesenske kiše predviđaju tek od početka idućeg tjedna, Dubrovčani i njihovi gosti još bi nekoliko dana mogli uživati u pravim ljetnim radostima.

Nakon izuzetno sunčanog i suhog rujna, koji je na dubrovačkom području ove godine bio najtopliji u proteklih pedeset godina, živa na termometru nije osjetno pala niti u listopadu i početkom studenog, što je utjecalo i na dobre rezultate turističke posezone.
Živosti dubrovačkih ulica pridonose ovih dana i brojni putnici s cruisera, koji se u danima vikenda broje i na desetke tisuća, pa je većina dubrovačkih ugostitelja odgodila uobičajeno zatvaranje svojih lokala početkom studenog.
I dok stanovnici hrvatskog sjevera već griju svoje domove i vade kapute iz ormara na jugu još nije odzvonilo ljetnim radostima, pa će Dubrovčani i njihovi gosti još koji dan nesmetano moći uživati u sunčanju, kupanju i među domaćima omiljenom - piciginu na dubrovačkim kupalištima.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr