• hr
  • en
  • de
  • it

Broj noćenja u Bolu povećan za 4 posto, vole ga i Skandinavci

S dva prestižna priznanja na državnoj razini i tri na županijskom, te s ostvarenih rekordnih 470 tisuća noćenja, Bol je uspješno zaključio 2012. godinu. Ti podaci izneseni su na Skupštini Općinske turističke zajednice.
Saldo zbrojenih noćenja bio je izdašniji za 4 posto, a najbrojniji bolski gosti bili su Austrijanci, a zatim Nijemci, Slovenci i Talijani. Osjetan rast noćenja zabilježen je iz zemalja sa skandinavskog područja pa će se tijekom zime organizirati posebna prezentacija Bola u tim zemljama. Kada se, naime, zbroje noćenja turista iz Švedske, Norveške i Finske, onda im pripada treće mjesto.
Najavljeno je kako će u idućoj godini porasti broj turista iz Francuske koji će u bolske hotele početi stizati već početkom travnja. Strani gosti uknjižili su 92 posto noćenja, a turisti su u Bolu u prosjeku boravili 6 dana. Prvi put su analizirani podaci o dobi gostiju. Tako je ljeti najviše gostiju, i to 47 posto, bilo od 21 do 39 godina dok je starijih od 60 godina bilo samo 4 posto. S druge strane u predsezoni najviše je bilo onih od 40 do 59 godina (37 posto), a starijih od 60 godina 12 posto.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr