• hr
  • en
  • de
  • it

Biograd Boat Show 2010.

Povodom otvorenja Biograd Boat Showa 2010. direktor sajma gospodin Šangulin je dao intervju za Radio Samobor, emisiju Jedriličarskog kluba Samobor - "Samoborski Val".

Gospodin Šangulin u razgovoru najavljuje nadolazeće izdanje BBS, komentira pojavu novih nautičkih sajmova i poziva slušatelje emisije da posjete sajam.

Nakon 11 godina neprekidnog rasta, 12.-ti Biograd Boat Show bit će najveća izložba plovila u Hrvatskoj s više od 200 brodova.

Ove godine na Biograd Boat Showu predstavit će se veliki broj premijera i novih modela brodova od kojih izdvajamo:

  • SVJETSKA PREMIJERA SAS VEKTORA - ADRIANA 36 - jahta s klasičnim trupom, nasljednica vrlo uspješne Adriane 44
  • EUROPSKA PREMIJERA- SELENE 60 - luksuzna prekooceanska 56-tonska jahta rađena po uzoru na američke ribarice
  • HRVATSKE PREMIJERE - veliki broj premijera od kojih izudvajamo najatraktivnije
    - ELAN 350 I IMPRESSION 444 - 350 - nasljednik vrlo uspješne 310-tke te 444- jedrilica koja reflektira suvremen dizajn s ravnim, čistim linijama
    - JEANNEAU 53 - elegantan cruiser koji ima izvanrednu unutrašnjost i palubu, a svaki je detalj osmišljen kako bi pružio maksimalni užitak tijekom krstarenja
    - SHINE 20 - novi hrvatski brand motornih plovila
    - RIS 850 EMERGENSEA - treći po redu gumenjak RIS 850, koji je RIS Marine posebno nacrtao i projektirao za potrebe EMERGENSEA mreže pomoći i dostave na moru
    - veliki broj novih plovila koji su prikazani 2010. godine
  • AUTO PREMIJERA - KIA SPORTAGE - službeno medijsko predstavljanje vozila u četvrtak, 21. listopada 2010. u marini Kornati

Biograd Boat Show poznat je po bogatim stručnim programima od kojih posebno naglašavamo:

  • plenarna sjednica Udruženja turističkih brodara - subota, 23. listopada 2010. u 16,00 sati
  • plenarna sjednica Udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima - charter - nedjelja, 24. listopada 2010. u 13,00 sati
  • radni sastanak HUP - Udruge nautičkog sektora

Zabavni program

  • svaku večer cjelovečernji zabavni program uz živu glazbu u restoranu marine Kornati
  • izvrstan besplatni live koncert Marjan bana i Diktatora - subota, 23. listopada - after party Carpy more i Belveder

Festival Izvornosti

  • sajam će se u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Biograd proširiti na cijeli grad Biograd. Na gradskoj rivi organizirat će se prvi po redu besplatan Festival Izvornosti na kojem će se predstaviti tradicionalni drveni brodovi, kao i tradicionalni obrti i izvorne gastro delicije iz cijele Hrvatske

Regatni program - manifestacija YC Biograd Fešta od jedara

  • ukupno 8 regata
  • Pitter end of season Cup a 170 stranih jedriličara
  • offshore UNIQA Challenge regate s 60 jedrilica i 370 sudionika

Posebna ponuda smještaja u Ilirijinim hotelima

  • sajamski paket: doručak, ulaznica za sajam te ulaz na sve zabave od 35 eura po osobi po danu u dvokrevetnoj i 55 eura po osobi u jednokrevetnoj sobi

PREMIJERE

ADRIANA 36:
Zadarska perjanica Brodarskog instituta najnoviji je inovativni projekt specifičan po hibridnom pogonu koji će na nju biti ugrađen. Upravo alternativni pogoni u recesijsko vrijeme pokazali su se posebno primamljivim za potencijalne kupce pa ne čudi već sada veliko zanimanje kupaca za Adrianu 36 koji će na Biograd Boat Showu imati prilike vidjeti i u plovidbi. Adriana 36 je jahta koju u Sasu nazivaju mlađom sestrom njezine prethodnice Adriane 44, koja je proizvedena prije dvije godine i dva metra je veća od Adriane 36. Ona će se i dalje proizvoditi, jer ima svoje kupce, ali uvidjeli su da je taj brod prevelik i preskup. Zato su se odlučili za proizvodnju manje jahte,

SELENE 60
Luksuzna mega jahta na čijem se dizajnu radilo čak pune dvije godine kako bi budući vlasnici mogli što više uživati u plovibi. 56-tonska jahta rađena je po uzoru na američke ribarice, jer je na taj način najbolje ukomponurana luksuznost s iznimnim mogućnostima plovidbe.

SHINE 20
Novi brand motornih plovila hrvatskog proizvođača Anorti. Odlikuju ga čiste linije, maritimne sposobnosti te uporaba najnovijih tehnologija i materijala.

RIS 850 EMERGENSEA
Treći po redu gumenjak RIS 850, koji je RIS Marine posebno nacrtao i projektirao za potrebe EMERGENSEA mreže pomoći i dostave na moru, svoje premijerno predstavljanje imat će u Biogradu na sajmu BBS 2010. Reference za RIS Marine su SAR gumenjaci koje danas koriste HR vojska i MUP, a koristi ga i SLO policija. EMERGENSEA mreža pomoći i dostave na moru u vlasništvu je prvog modela RIS 850, a danas i 2 najnovija modela, dizajniranih i opremljenih isključivo za interventne poslove na moru. Pogonjen STEYR dizel motorom snage 320 KS u kombinaciji sa Bravo 2 Z nogom, RIS 850 EMERGENSEA postiže izuzetne brzine do 45 Čv uz odličnu ekonomiju i autonomiju.

ELAN 350
Model Elan 350 (10,60 m)veći je nasljednik vrlo uspješne 310-tke.Karakteristike koje krase 310 važe i za model 350,a li u veličini koja je popularna već godinama. Veličina jedrilice je dovoljno mala da njome može upravljati mala posada (npr. bračni par), ali za brod u ovoj kategoriji brzina i prava mogućnost jedrenja na otvorenom moru za svaku je pohvalu.
Statistički gledano, 350-tica je relativno lakša za svoju dužinu u odnosu na 310-tku, a koeficijent površine jedara je veći što pruža pravi užitak u jedrenju. Pri tom ima istu kvalitetu upravljivosti kao i „mlađa sestra",a kokpit je osmišljen na način da bi mogli reći kako je ergonomska replika brodova od 40 stopa. Za Elan 350 bi se moglo reći da je pravi odraz ovog vremena - veća brzina s manje napora pri jedrenju. Cijena Elana 350 koji će se moći razgledati na Biograd Boat Showu kreće se od oko 107 tisuća eura za standardnu opremu.

IMPRESSION 444
Hrvatsku premijeru na Biograd Boat Showu doživjet će i Impression 444.
Priča o Elanovoj krstaškoj seriji Impression započela je 2004. godine s njenim prvim predstavljanjem modela Impression 434. Ta je jedrilica gurnula Elan na svjetsko tržište krstaša, jer se tom sektoru prišlo s potpuno svježim i drugačijim pristupom, gdje je prostornost bila stvarna uz poboljšane komforne i luksuzne atribute broda. Šest godina nakon odličnih prodajnih rezultata, došlo je vrijeme za novi korak. Novi Impression 444 temelji se na tekovinama Impressiona 434 bez kompromitiranja njenih prednosti, ali ne samo s novim licem, već i više od toga. Ova jedrilica reflektira suvremen dizajn s ravnim, čistim linijama, a s novim trupnim i palubnim prozorima omogućuje svjetliji i udobniji doživljaj interijera. Nova zabavna i sigurnosna oprema jamči ugodan i siguran boravak na moru, dok će široki sunčališni palubni prostor krmenice pružiti lak pristup vodi i novim neotkrivenim morskim avanturama. Kod projektiranja, brodogradiliše se radije stavilo u poziciju jedriličara nego proizvođača, što je rezultiralo s nekoliko dodataka kao što je instalacija opcijskih solarnih panela. Interijer jedrilice također je preispitana svježim, suvremenim očima, rezultirajući modernim i čistim linijama za učinkovito korištenje jedrilice kako pod jedrima, tako i na mirnom sidrištu.
Novi Impression 444 karakteriziran je kvalitetom, suvremenim dizajnom i vrhunskim jedrećim performansama - drugim riječima, novo iskustvo pri krstarenju, a sve to imat ćete prilike doživjeti ukoliko posjetite ovogodišnje izdanje Biograd Boat Showa.

JEANNEAU 53
Djelo je dizajnera Vittorija Garronija, čija je glavna misao pri projektiranju ove jedrilice bila jednostavnost posluživanja njenih sustava. Svaki detalj na modelu od 53 stope stoga je osmišljen da bi pružio maksimalan užitak tijekom krstarenja. Korito je dizajnirao glasoviti Philipp Briand, a testovi na moru pokazali su da ova jedrilica ima brzinu i maritimne sposobnosti kao malo koja druga u njezinoj klasi. Ekskluzivan i luksuzan svijet čeka na Vas!
Dobro došli na novi Jeanneau 53. Ovaj elegantan cruiser ima izvanrednu unutrašnjost i palubu, sve to dizajnirano od strane Vittoria Garronia čija je glavna misao bila jednostavnost rukovanja. Svaki je detalj osmišljen kako bi pružio maksimalni užitak tijekom krstarenja.