• hr
  • en
  • de
  • it

"Krilo Carbo" plovi od Lošinja do Rijeke: karbonsko čudo tehnike

Sedam milijuna eura vrijedan Krilo Carbo - jedini katamaran na Jadranu kojem je čitava konstrukcija izrađena od karbonskih vlakana, je na popularnoj liniji zamijenio Jadrolinijinu »Dubravku«

Katamaran Krilo Carbo od jučer je počeo plovidbu na liniji između Malog Lošinja i Rijeke. Svojim je futurističkim linijama plijenio pažnju brojnih znatiželjnika u riječkoj luci. Sedam milijuna eura vrijedan Krilo Carbo je na popularnoj liniji zamijenio Jadrolinijinu Dubravku, a da izgled kao iz SF filmova ima pokriće i u tehnologiji potvrdio nam je vlasnik novog koncesionara linije, tvrtke »U.T.O. Kapetan Luka«, Ivan Tomić, objasnivši da je čitava konstrukcija broda izrađena od karbonskih vlakana, što ga čini jedinim katamaranom te vrste na Jadranu.
- Zbog toga je lakši od klasičnih katamarana konstruiranih od aluminija, a glavna mu je prednost znatno manja potrošnja goriva. Praktički ne postoje brodovi iste veličine i performansi koji manje troše i brže plove od ovog, objašnjava Tomić, dodajući kako zbog čvrstoće konstrukcije i oblika brod ima i vrlo dobra maritimna svojstva.
Putnike na prvoj vožnji novim novcatim brodom, izgrađenom u Norveškoj, barem prema onome što smo vidjeli prilikom posjeta brodu, očekuje udobno putovanje. Na raspolaganju im je 350 sjedećih mjesta u velikim foteljama na dvije palube. Posebnost Krila Carbo je svakako pogled. Putnički prostor umjesto klasičnih, relativno malih »fineštrina«, nudi panoramski pogled kroz goleme staklene površine i to gotovo na sve strane, tako da se gotovo stječe dojam sjedenja na otvorenoj palubi. Karbonski katamaran ima, doduše i otvorene palube na pramcu i bokovima, no one su, prema propisima o sigurnosti, ipak nedostupne putnicima za trajanja plovidbe. Na donjoj palubi se nalazi i bar čiji je šank, zanimljivo, kao i sam brod, izrađen od uglačanih ugljičnih vlakana, ali putnicima još nije na raspolaganju zbog - fiskalne blagajne koja još nije nabavljena.
Putovanje Krilom Carbo između cresko-lošinjskog arhipelaga i Rijeke uskoro bi moglo biti znatno skraćeno, najavljuje vlasnik.
- Glavni razlog sadašnjem trajanju putovanja od tri do četiri i pol sata, ovisno o broju pristajanja, je ograničenje brzine od pet milja u lukama. Ovakvi brodovi ne dižu gotovo nikakav val, što je prepoznato i u svijetu i tamo u lukama plove brzinom između deset i petnaest čvorova, što smo i mi zatražili od nadležnih tijela, kaže Tomić.

Izvor: www.novilist.hr