• hr
  • en
  • de
  • it

22.02.2011. Sajam nautike na ZV-u od 23. do 27. veljače

Jubilarni 20. zagrebački sajam nautike na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 23. do 27. veljače najavit će kretanja na nautičkom tržištu za ovu godinu, dok će više od 350 izlagača iz 31 zemlje svijeta i Hrvatske predstaviti različita, većinom manja plovila, brodske motore i opremu za ronjenje, ribolov, jedrenje te nautičku odjeću i obuću, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na ZV-u.
Riječ je o specijaliziranoj međunarodnoj nautičkoj izložbi, koja će unatoč 10-ak posto manje izlagača nego prošle godine, u četiri sajamska paviljona predstaviti i najnovije proizvode malih hrvatskih brodograditelja koji su svojom kvalitetom konkurentni sličnima u svijetu, kazao je direktor tog ZV-ovog sajma Zoran Uršulić.
Dodavši da zbog 'teških vremena' ove godine na sajmu neće biti skupih ni mega plovila, istaknuo je da će među izloženim plovilima biti i 10-ak premijera, od kojih su većina domaće proizvodnje.
To je potvrdio i mali brodograditelj s Raba te predsjednik Udruge hrvatske nautičke proizvodnje Romano Pičuljan napomenuvši da je tim brodograditeljima uz ostalo važna i promocija na tom sajmu koji je rezultat dobre suradnje s ZV-om.
Kazao je da navedena Udruga ima 25 do 30 članica koji rade i više od 80 posto hrvatske nautičke prizvodnje.
Sajam će uz izložbeni dio pratiti i različiti stručni skupovi, među kojima će se prvi put održati i okrugli stol s predstavnicima Vlade na temu "Nautika 2011-hrvatske perspektive", a svoje će sjednice održati i mali brodograditelji.
Kao i uvijek najboljim izlagačima bit će dodijeljene nagrade, dok širu publiku očekuju brojne atrakcije, među kojima i probna ronjenja te surfanje u sajamskom bazenu.
Predstojećim nautičkim sajmom ZV počinje ovogodišnje sajamske projekte, kojih će, kako je najavila direktorica Sektora za sajmove ZV-a Vesna Cvitanović, ukupno biti 27 ili pet više nego prošle godine, od kojih je nekoliko bijenalnih.

Izvor: www.mmpi.hr