• hr
  • en
  • de
  • it

21.09.2010. Projekt ´Mirno more – flota mira´ u Biogradu

"Mirno more - flota mira 2010." jedriličarski je projekt za mlade, jedinstven u svijetu. Projekt je započet još 2001. godine, a ove godine održava se od 18. do 25. rujna 2010.
Radi se o pedagoškom projektu i humanitarnoj inicijativi Christiana Winklera, u kojem svake godine sve više socijalno zapostavljene djece i mladih iz različitih zemalja jedri u "najvećoj i najljepšoj floti na svijetu".
I ove godine Biograd je domaćin ovog projekta za 2010. godinu. Oko 900 mladih ovog će tjedna biti gosti biogradske Ilirije i Marine Kornati, gdje će kroz igru i jedrenje učiti o toleranciji i zajedništvu.
Nekad maleni humanitarni projekt "Mirno More - flota mira" danas okuplja flotu s više od stotinjak brodova (jednim dijelom u najmu, drugim u vlasništvu Austrijanca koji ih daju besplatno na korištenje), na kojima tjedan dana plovi mnoštvo djece, 60 % iz Austrije, ali i iz još 20 zemalja, uključujući Hrvatsku. Djeca dolaze iz dječjih domova, SOS sela, iz organizacija za skrb za osobe s posebnim potrebama, itd.
Sudionike Flote mira danas će posjetiti austrijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Jan Kickert.

Izvor: www.ezadar.hr