• hr
  • en
  • de
  • it

16.10.2010. Udruga ´Dupinov san´spustila novu braceru u more

Udruga ˝Dupinov san˝ spustila je novu braceru u more. Evo priopćenja udruge:

Uvaženi prijatelji,

Nakon pet godina od početka gradnje replike tradicijske bracere 'Gospa od mora' (od Božića 2005) udruga Dupinov san je uz pomoć mnogih donatora, sponzora i uz financijski leasing S-Leasinga Erste banke - konačno braceru u četvrtak, 07.10.og. - spustila u more !
Mnoge zahvale izreći će se kada će bracera biti završena, no neke će biti posebno istaknute. Sada, posebno zahvaljujemo divnoj ekipi iz S-Leasinga bez čije susretljivosti brod ne bi dovršili, a u posljednjih nekoliko mjeseci i njihovom djelatniku gosp. Dadi Seksi koji je podnio dio tereta (i pokore) u operativnom sustavu dovršetka radova...
Bilo je tu, u tim vremenima iza nas, mnogo divnih susreta s izuzetnim ljudima, ali i vrlo mnogo stresa, financijskih problema, neizvjesnosti, radosti i nade.
 

Iskustva su to rađanja jednog materijalnog objekta ali i živog subjekta - brodice koja ima svoju dušu, misiju i budućnost. Osobno, graditi brod, posebice u recesiji neprocjenjivo je iskustvo. Ne bih ga želio ponoviti. Ali niti zaboraviti, jer sam rastao uz mnoge kušnje i samotna rješenja...u kojem je založena i osobna imovina i povjerenje prijatelja.
Bracera traži vjetar i more, život, odlučnost, nepovlačenje...Sada slijede dvotjedni radovi na montaži jarbola, jedara, baštuna...

Tada blagoslov i polazak za Dubrovnik...
 

Velika neizvjesnost je i dalje prisutna, ali i neki unutrašnji mir.

S poštovanjem & srdačno,
Goran
Dupinov san
The Dolphin Dream Society
Grada Mainza 27.
Office: Grada Mainza 24.
HR - 10000 Zagreb
phone: + 385 1 3758 222
fax: + 385 1 3758 223
mobile: + 385 98 359 023
http://www.dupinovsan.org/
e-mail: info@dolphindream.org