• hr
  • en
  • de
  • it

14.01.2010. ACI: za 2010. očekuje se prihod od 179 milijuna kuna

ACI (Adriatic Croatia International Club) je u prvih deset mjeseci prošle godine ostvario 157 milijuna kuna prihoda i bruto dobit od 36 milijuna kuna, a procjenjuje se da će ukupni prihod u 2010. iznositi 179 milijuna kuna, izvijestio je direktor ACI-ja Anto Violić na današnjoj konferenciji za novinstvo.
Ukupni prihodi tako će biti četiri posto veći nego oni u 2009. godini, a procjenjena ukupna godišnja bruto dobit od 28 milijuna kuna će porasti za 22 posto u odnosu na 2009.
Po iznijetim podacima, rashodi će biti jedan posto veći, a očekivana ukupna neto dobit od 22,5 milijuna kuna u 2010. godini će porasti za 27 posto prema 2009.
Po fizičkim pokazateljima je u 2010. godini ostvaren pad godišnjeg veza i u tranzitu. To, kako je rečeno, nije bitnije utjecalo na financijske pokazatelje zbog promjene strukture plovila na godišnjem vezu i povećanja cijena u svim kategorijama veza. Broja plovila na godišnjem vezu smanjen je u prošloj godini za tri posto, ali je unatoč tome prihod po toj osnovi povećan za šest posto. I u tranzitu je ostvaren pad od četiri posto, ali je ostvaren veći prihod nego 2009.
U 2010. godini je nastavljen ciklus ulaganja u marine ACI sustava te se od ugovorenih 71,1 milijun kuna ulaganja iz vlastitih sredstava 23,6 milijuna kuna odnosi na ulaganja u nove pontone u marinama Supetarska Draga, Milna Skradin i valobran u marini Rovinj. Ostala ulaganja su u marini Split gdje je uloženo 16,7 milijuna kuna u izgradnju i uređenje dvaju objekata i obnovu infrastrukture te uređenje okoliša.
U marini Pula su zamijenjeni pontonski gatovi, dotrajala stolarija i sanirano krovište, a u Dubrovniku rekonsturirana recepcija, rasvjeta, sanirana su oštećenja te pripremljena dokumentacija za proširenje marine.
Čelnici ACI-ja istaknuli su i da je ta tvrtka dobitnica priznanja Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Rijeka "Zlatna kuna" za velike tvrtke za prošlu godinu.

Izvor: www.mmpi.hr