• hr
  • en
  • de
  • it

Zadrani radoznali - tko je na ´Avangardu II´?

Navikli su Zadrani na luksuzna plovila što se za ljetnih mjeseci usidre u Tankerkomercovoj marini, međutim, one za helikopterom posebna su priče. Kada takva jedna, baš poput jahte »Avangard II« ulovi u zadarsku luku, okupe se na desetine znatiželjnika koji žele saznati koju je to zvijezdu helikopter ovoga puta dovezao.
Međutim, kao i inače, u marini su diskretni, kako i priliči kada je u pitanju bogata klijentela koja traži diskreciju, pa se o imenu ovog plovećeg ljepotana nisu htjeli izjasniti.
No, pretragom na internetu saznajemo da je riječ o jahti u vlasništvu kompanije Heliyachts international sa sjedištem u švicarskom Luganu, a zanimljiv je podatak da se kao graditelju navodi Avangard yachts Pula.
Jahta je sagrađena 2008. godine i opremljena najmodernijim navigacijskim sustavom, a na krstarenje bi trebala krenuti upravo ovih dana.
Bogataš koji ju je unajmio, a navodno je riječ o ruskom industrijalcu, za krstarenje Jadranom izabrao je upravo posezonu kada je u Dalmaciji i manje gostiju i manje plovila. No, tko je taj sretnik, Zadrani koji su uporno »dežurali« ispred jahte, nisu uspjeli saznati jer nitko od članova posake koji su je ovog vikenda pripremali za usplovljavanje nije to htio otkriti.

Izvor: www.zadarskilist.hr