• hr
  • en
  • de
  • it

Vlada odobrila Lučkoj upravi dogovor sa Splitskom plovidbom

Prijedlog splitske Lučke uprave da se potraživanje prema Splitskoj plovidbi koja se nalazi u predstečajnoj nagodbi riješi kroz pretvaranje duga u kapital društva, prodaju broda i postupnu otplatu dijela duga potvrđen je na redovitoj sjednici Vlade.
Naime, prema riječima ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, dug Splitske plovidbe prema Lučkoj upravi iznosi 21 milijun i 457 tisuća kuna, a lučke uprave ne mogu bez odobrenja Vlade donositi odluke o imovini većoj od osam milijuna kuna.
- Dio duga od 1,2 milijuna kuna namiriti će se kroz prodaju broda na kojem založno pravo ima Lučka uprava, 12,8 milijuna kuna pretvoriti će se u kapital Splitske plovidbe, a ostatak će se isplatiti kao otplata duga na više rata - izvijestio je ministar Hajdaš Dončić, koji je Vladi predložio, a ona prihvatila, i stavljanje u koncesiju pomorskog dobra u Kaštel Gomilici za potrebe tamošnje luke nautičkog turizma.
Riječ je o 211 tisuća i 527 četvornih metara pomorskog dobra, od čega je 58.730 kopno. Na taj način sprovedena je promjena urbanističkog plana koju je izvršila gradska uprava Kaštela kako bi se proširila luka 'Marina Kaštela'.
- Koncesija se izdaje na 30 godina, financijske obaveze koncesionara su naknada od tri kune po četvornom metru i 2,5 posto od godišnjeg prihoda marine te bankarska garancija na iznos od 4,5 milijuna kuna. Broj vezova u marini biti će povećan sa 180 na 420, a broj zaposlenika za 65 - naznačio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr