• hr
  • en
  • de
  • it

U Uljaniku porinut i treći trajekt za Jadroliniju

U Uljaniku je s navoza jedan u more porinuta gradnja 505 koju Uljanik Brodogradilište gradi za Jadroliniju, hrvatskog nacionalnog brodara iz Rijeke. Riječ je o trećem iz serije od četiri istovjetna Ro-Ro putnička broda predviđena za ravnopravnu plovidbu u oba smjera kapaciteta 600 putnika ljeti, odnosno 320 zimi u zatvorenom salonu. Također brodovi će moći prevoziti 145 standardnih automobila ili 16 trailera svaki do 40 tona.
Porinuću su prisustvovali čelni ljudi Uljanika i Jadrolinije, a prva dama svečanosti bila je Bojana Stanić Stanisavljević zaposlenica Tehničke službe Jadrolinije koja je tradicionalnim presijecanjem konopa pustila brod u more, navode iz Uljanik grupe.
Nazočnima se na početku obratio Eduard Milovan direktor Uljanik Brodogradilišta koji je istaknuo zapošljavanje kapaciteta Brodogradilišta i poslovnih sustava u okruženju te poslovnu suradnju Uljanika i Jadrolinije te povećanje poslovne konkurentnosti Jadrolinije na slobodnom tržištu. Na koncu Milovan se na doprinosu i suradnji zahvalio inspektorima Jadrolinije, zatim inspektorima Hrvatskog registra brodova i radnicima Uljanika koji ove godine planiraju porinuti ukupno šest gradnji.
Predsjednik uprave Jadrolinije Alan Klanac rekao je kako je ovo treće porinuće na kojem prisustvuje u vrlo kratkom vremenu te se pritom zahvalio svim sudionicima projekta izgradnje trajekata za Jadroliniju.

Izvor: www.glasistre.hr