• hr
  • en
  • de
  • it

U tijeku Engineering Challenge Cup 2012

Jedriličarska regata Engineering Challenge Cup 2012 održati će se od 05.05. - 12.05.2012 u kojoj svaka ekipa zastupa jednu od svjetskih inženjering tvrtki. Više od 55 plovila i 350 osoba sudjelovat će s predstavnicima iz 28 zemalja.
Događaj je organiziran na četiri identične čarter flote, te će početi i završiti u Biogradu. Ruta uključuje Sali, PP Telašćica, Veli Iž, Veli Rat, kao i posjete povijesnom Zadru. Svake večeri organizirana je dobra zabava uz hranu, piće i živu glazbu.
Ovaj događaj broji 19 godina tradicije, a mjesto održavanja utrke odlučuje pobjednik prijašnje utrke. Kay Heinrichs je pobjednik regate 2011 održane u Marmarisu u Turskoj, i odlučio se vratiti u Biograd zbog "najbolje natjecateljske čarter flote na Mediteranu" i kvalitetne organizacije Ilirije d.d., Marine Kornati i Yacht Cluba Biograda na Moru .
Ilirija i Yacht Club Biograd domaćini su regate iz 2010-te godine kada su postavili nove ECC standarde nudeći natjecateljsku flotu, izvrstan catering i logistiku, te najbolji race management s Alenom Kustićem kao glavnim sucem. Alen je ostavio takav dojam, da je bio pozvan da vodi natjecanje i u Turskoj prošle godine.
Ova utrka je jedna od 40-ak međunarodnih regata koje se održavaju u Biogradu što ga čini vlasnikom najvećeg kalendara međunarodnih regata na svijetu. U proljetnoj natjecateljskoj sezoni održat će se 22 događanja, uključujući i prestižna događanja kao što su BMW Business Cup, te 7 novih ruskih regata.
Ova događanja nude izvrsnu promociju Hrvatske kao nautičkog odredišta, te se mnogi sudionici vraćaju na odmor. Oni su najbolji primjer za produženje turističke sezone, posebno za Yacht Charter industriju, koja se suočava s povećanjem PDV-a s 10 na 25 % u 2013 godini.

Ilirija d.d.
Darija Kazija
info@marinakornati.com
091 582 1877