• hr
  • en
  • de
  • it

U subotu noćni spektakl na Mornar Grand Prixu

U subotu navečer 17. ožujka lučica JK Mornar ponudit će pravi sportsko-zabavni spektakl. Vrhunski sportaši u potpuno novom okruženju, pod svijetlima reflektora, uz sjajnu glazbu, duhovite komentare. Očekujemo vas na Mornar Grand Prixu!
Od 14. do 18. ožujka Jedriličarski klub Mornar domaćin je drugog izdanja Grand Prix Mornara, regate samo za laseraše, na kojoj će se za početak glavnog dijela sezone olimpijskih klasa pripremati vrsna svjetska imena ove discipline. U splitskom akvatoriju jedrit će između ostalih i desetak kormilara koji će nastupiti na Olimpijskim igrama. Između ostalih nastupa Austrijanac Andreas Geritzer, osvajač olimpijskog srebra 2004., Francuz Jean Baptiste Bernaz, pobjednik Mediteranskih igara 2009., Nizozemac Rutger van Schaardenburg, drugi na predolimpijskoj regati 2012., Cipranin Pavlos Kontides, itd., koji će zajedno s našim Tončijem Stipanovićem odraditi zadnje testove uoči regate Svjetskog kupa u Španjolskoj početkom travnja.
No, ono što ovu regatu čini posebnom nije samo nastup kandidata za olimpijske medalje u Laseru, već subotnja večer, 17. ožujka. Lučica JK Mornar te će večeri ponuditi pravi sportsko-zabavni spektakl. Neki od najboljih svjetskih laseraša ogledat će se na mini regatnom polju ispred klupskih prostorija, unutar same lučice, pod svijetlima reflektora, uz uživo komentare sudaca, ali i poznatog zaljubljenika u jedrenje Marijana Bana, uz glazbenu pratnju DJ Djiggybao Urban Element residenta, uz video projekcije jedrenja.
Devet laseraša jedrit će tzv. triple race na vrlo kratkom polju, na nekoliko metara udaljenosti od kopna. U tri skupine po tri natjecatelja odjedrit će kvalifikacije na dvije pobjede. Pobjednici ulaze u finale, gdje se opet jedri na dvije pobjede. Najboljeg u finalu očekuje i novčana nagrada. Natjecanje će suditi Alen Kustić, Tomislav Bašić i Zlatko Jakelić, koji će uz komentare Marijana Bana objasniti svaku odluku i što se zbiva na regatnom polju.

Vrhunski sportaši u potpuno novom okruženju, uz sjajnu glazbu, duhovite komentare i dobro vino. Događanje je naravno otvoreno za sve posjetitelje, očekujemo vas u što većem broju! Ne propustite jedriličarsko nadmetanje, dosad nikad viđeno, i sjajnu zabavu u uvali Baluni, u lučici JK Mornar!

Izvor: www.hjs.hr