• hr
  • en
  • de
  • it

Turci pred Šibenikom grade cijeli poluotok

Turska korporacija Dogus grupa, koja je u Šibeniku u Mandalini već izgradila marinu za megajahte, počinje graditi hotel ukupne vrijednosti 20 milijuna eura. Grad Šibenik izdao im je lokacijsku dozvolu, a uskoro slijedi i potvrda glavnog projekta.
U međuvremenu su na poluotok Kuline stigli bageri koji uklanjaju nekoliko preostalih objekata nekadašnjeg vojnog kompleksa, uglavnom skladišta, a izgradnja hotela, najavljuju turski investitori, trebala bi biti dovršena do proljeća 2015. godine te će u toj turističkoj sezoni hotel biti spreman za prve goste. - Od početka razvoja projekta "Hotel Šibenik" imali smo stvarnu potporu gradske uprave, a ona se nastavlja i dalje. Počeli smo s uklanjanjem objekata, čišćenjem i pripremom terena na temelju izdanih dozvola. Imamo još nekoliko manjih objekata koje treba ukloniti i očistiti teren.
Neka stabla također će biti uklonjena, ali prema želji naše uprave i našeg projektanta, arhitekta Nikole Bašića, veliki dio borove šume bit će sačuvan - ističe regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku Burak Baykan. Gradnja hotela prva je faza realizacije turističkoga kompleksa koji će se na Kulinama, kad u cijelosti bude dovršen, prostirati na površini od oko 45.000 četvornih metara.
- Ova faza uključuje gradnju hotela sa 69 soba, tri VIP vile, nautički klub s restoranom i dječjim klubom, te wellness, spa i rekreativnu zonu. Svi sadržaji bit će otvoreni i za građane Šibenika - poručuje Baykan. Nakon izgradnje hotela, nastavak realizacije projekta "Hotel Šibenik" ovisit će tržištu i daljnjoj zainteresiranosti Dogus grupe za investiranje u Mandalini.
- Za sada ćemo ostvariti prvu fazu te ćemo potom vidjeti kako će se projekt razvijati. Imamo idejna rješenja za sve faze projekta, ali prerano je kazati kada će se krenuti u njihovu realizaciju - zaključuje Baykan.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr