• hr
  • en
  • de
  • it

TripAdvisor na udaru kritika

Popularni internetski turistički servis na udaru je optužbi za brisanje objava u kojima su korisnice i korisnici naveli kako su bili izloženi napadima tijekom putovanja

TripAdvisor prihode ostvaruje naplaćujući provizije i oglase hotelima. Veliki dio reputacije temelje na povjerenju turista i vlasnika ugostiteljskih objekata. Američki Milwaukee Journal Sentinel je pronašao brojne primjere korisnika koji su u svojim recenzijama iz prve ruke progovorili o slučajevima silovanja i napadima u hotelima i odmaralištima, da bi njihove recenzije TripAdvisor uklonio.
U jednom slučaju bar troje korisnika prijavilo je slučajeve silovanja i seksualnog uznemiravanja u istom odmaralištu u Meksiku. Sve su njihove recenzije bile uklonjene, tako da je moguće kako su se posjetitelji koji su došli kasnije našli izloženi nemalom riziku.

Tko bira recenzente?
TripAdvisor je takve recenzije uklanjao uz obrazloženje kako je riječ o rekla-kazala ili objavama neprikladnim za web odredište usmjereno na obitelji.

Tvrtka filtrira recenzije te uklanja one koje smatraju nedoličnima. U nekim slučajevima time se bave korisnici ili partneri koji rade u odredištima koja je moguće rezervirati na TripAdvisoru ili u njihovoj neposrednoj blizini. Nije jasno po kojem ključu ih se bira. U odgovoru na optužbe ustvrdili su kako nema izravne poveznice između sustava recenziranja i komercijalnog poslovanja tvrtke te obećali uvesti novi sustav obavještavanja, piše Business Insider, no u međuvremenu su se ispričali.

Izvor: www.tportal.hr