• hr
  • en
  • de
  • it

Sve Kerumove jahte

Nakon što je umirovljenom generalu i naftnom poduzetniku Ivanu Čermaku prošle godine prodao svoj poslovni ponos - 32,5 metara dugačku jahtu Maiora 33, imena "Joke", gradonačelnik Željko Kerum više ne koristi ni svoj drugi brod, "Dalmatina".

Promo video za model Moira 33

 

Kerum je Dalmatinu kupio, točnije rečeno kompenzirao. Pred neke dvije godine Kerum je Krešimiru Čorku, čija je tvrtka Jadran nautika, ovlašteni ekskluzivni distributera Princess brodova za Hrvatsku i regiju, prodao poslovni prostor u središtu Zagreba, a za uzvrat je osim novca dobio i nekoliko godina staru jahtu koja je bila opterećena lesingom. Kerum od Čorka uzima novce i preuzima leasing preko kompanije za financiranje brodova ‘Jadran jahte'.U registru brodova kao vlasnik broda naveden je Erste leasing, dok je Željko Kerum obveznik otplate rate leasinga. "Dalmatina" je Princess 23M. Ta ljepotica duga je 22.83 m i široka 5.71 m s gazom od 1.6 m. Raspolaže s četiri kabine, osam ležajeva s dodatnom kabinom za posadu. Njen luksuz podižu veliki salon, prostrani komandni most i čak 5 toaleta.

Promo video za Princess 23M

Kerum i banka su zajedno prošle godine tražili kupca. Oglašena prodajna cijena 23 metra duge "Dalmatine", proizvedene 2008. godine, iznosila je 1,6 milijuna eura. Odnosno 11 milijuna i 800 tisuća kuna, bez PDV-a.
Kako brod više nije na splitskom vezu, nego je u marini Seget, gdje Erste leasing inače drži svoja plovila, nagađa se da Kerum više ni taj brod ne koristi.

Kerumu na raspolaganju ostaje Pershing 46 tvrtke "Sunčani odmor", u vlasništvu njegove nevjenčane supruge Fani Horvat. Doznajemo da se taj brod može i iznajmiti za cijenu od 10 do 17 tisuća eura tjedno.

Promo video za Pershing 46

 Izvor: www.slobodnadalmacija.hr