• hr
  • en
  • de
  • it

Sport i turizam najjači su hrvatski aduti

hr

Konferencija „SPORT KAO BREND" u Opatiji je okupila proslavljene hrvatske sportaše te ključne predstavnike domaćeg sportskog i turističkog sektora, koji su raspravili o ulozi sporta u jačanju globalne prepoznatljivosti Republike Hrvatske još od samog proglašenja neovisnosti. Tema rasprave bile su i tajne fascinantne uspješnosti hrvatskih sportaša na olimpijskoj razini te ostalim velikim svjetskim natjecanjima s obzirom na veličinu zemlje i broj stanovnika, kao i strateška rješenja koja mogu dodatno etablirati sport kao nacionalni brend Republike Hrvatske. Naposljetku, jedan od glavnih zaključaka je bio i taj da sport i turizam, kao najjače hrvatske adute, najbolje spaja upravo nautika.

Na konferenciji „SPORT KAO BREND", svoja iskustva i vizije podijelili su Josip Pavić, posebni savjetnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta te bivši vaterpolski reprezentativac, Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-ja, Ivica Kostelić, najtrofejniji hrvatski skijaš i jedriličar, Dubravko Šimenc, OLY specijalist i koordinator u Odjelu za posebne marketinške aktivnosti Hrvatske turističke zajednice i Đurđica Orepić, hrvatska Ironwoman. Rasprava je održana pod moderatorskom palicom Ide Prester.

Josip Pavić, posebni savjetnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta te bivši vaterpolski reprezentativac, naglasio je da je snaga hrvatskih sportaša i njihovog brendiranja zemlje nemjerljiva. Najbolji hrvatski skijaš u povijesti i danas proslavljeni jedriličar, Ivica Kostelić podijelio je svoja iskustva s Route du Rhuma, jedne od najzahtjevnijih samačkih jedriličarskih utrka na svijetu. Naglasio je koliko je u bavljenju sportom oduvijek bio ponosan na svoje podrijetlo te posvjedočio o tome kako su upravo sportaši tijekom svih ovih godina pomogli u rušenju predrasuda o nama te snažno brendirali našu zemlju kao zempljopisno i brojčano malu, ali sportsku velesilu u mnogim sportovima. 

Osim sporta, prepoznatljivosti Republike Hrvatske dakako doprinose i jedinstvene prirodne ljepote, a nastavno na to i turistička ponuda. Pritom se kao savršen spoj oba svijeta ističe upravo nautika, jedan od temeljnih stupova cjelokupnog domaćeg turizma i adut koji ima apsolutno sve preduvjete za postati najsnažnijim nacionalnim brendom Republike Hrvatske. Za dobar dio navedenog, odgovoran je najveći lanac marina na Mediteranu, ACI, koji ono najbolje od Jadranskog mora i razvedene hrvatske obale povezuje s čak 22 vrhunski opremljene i organizirane marine diljem Jadrana, ali i jedinstvenim projektom nautičke izvrsnosti ACI Sail, koji predstavlja sami vrh domaćeg jedriličarstva.

„ACI-jeva sportska priča prije svega započinje od vlastitog aktivnog bavljenja sportom, odnosno jedrenjem na najvišoj svjetskoj razini u okviru projekta ACI Sail. U sklopu projekta ACI Sail ove smo godine po prvi put u Hrvatskoj, točnije u Splitu, ugostili ClubSwan36 europsko prvenstvo. Surađujemo s mnogobrojnim sportašima počevši od Ivice Kostelića čija je jedrilica na utrci Route du Rhum nosila upravo ACI-jevo ime preko aktualnih europskih vaterpolskih Hrvata i diljem svijeta praćenog WRC spektakla pa sve do mladih jedriličarskih nada poput Palme Čargo. Ono što nas povezuje je izvrsnost te smatram da se svi zajedno itekako imamo čime ponositi ako govorimo o našim sportskim uspjesima.", zaključio je predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić.

Izvor:
Adriana Mišković,
voditeljica komunikacijskih poslova

ACI d.d.