• hr
  • en
  • de
  • it

SP Laser Radial – Tina treća!

Tina Mihelić i dalje sjajna na Svjetskom prvenstvu ženskog olimpijskog samca u Kini. Nakon četiri plova je treća! Pobijedila je četvrti plov prvenstva.
Dug i naporan drugi dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu za ženski olimpijski samac u Kini. Jak vjetar, oko 20 čvorova snage, opet s dosta čekanja na starteve, što u uvjetima jakog vjetra nikad nije ugodno i vrlo je iscrpljujuće. Veliku borbu i duh pokazala je Tina Mihelić danas na regatnom polju, borila se za svaki metar, zabilježila deseto mjesto u prvom plovu i pobjedu u drugom. Ta pobjeda je bila pravi mali podvig, jer je Tina prvu oznaku okrenula tek oko 15. mjesta i uspjela se vratiti i ući prva u cilj. To mogu samo zaista najbolji. Nakon dva dana i četiri plova Tina je izvrsna treća! Vodi Belgijanka Evi Van Acker, druga je Amerikanka Paige Railey. Prvi deset kormilarki dijeli samo devet bodova, što jamči vrlo uzbudljiv nastavak natjecanja.

- Prvi plov sam izgubila start te se nikako nisam mogla vratiti u igru, ali ni u pravi ritam, odlično sam jedrila niz vjetat, bila jako brza te sam na kraju super zadovoljna što sam uspjela doći do desetog mjesta. Drugi plov danas sam dobro startala, ali nisam imala dobru brzinu u vjetar, međutim opet me stranica niz vjetar izvukla pa sam se priključila vodećoj grupi. U zadnjoj stranici u vjetar sam se koncentrirala maksimalno na sebe i svoju vožnju, ušla u dobar ritam promjene smjera vjetra i samo prolazila konkurentice jednu po jednu i sama sam se iznenadila kada sam prije oznake vidjela da sam u vodstvu. Zadnja stranica niz vjetar je samo na kraju bila formalnost, jer sam se u njoj još više odvojila od konkurencije. Danas sam zadovoljna, iako me boli prvi start, sutra je nastavak, potrudit ću se i dalje jedriti na ovako visokom nivou. - komentirala je Tina.
Očekivano, s promijenom uvjeta na regatnom polju, s jakim vjetrom, u prvi plan su došle djevojke kojima to više odgovara, više i teže, tako da ima dosta promjena u rezultatima, no Tina je pokazala da se može nositi i po slabom i po jakom vjetru, uz zaista maksimalan napor, s obzirom da naša vitka kormilarka muku muči s dobivanjem kilaže.

Sutra se jedre zadnja dva plova kvalifikacija.

Izvor: www.hjs.hr