• hr
  • en
  • de
  • it

Požar na gliseru kod Cresa

U eksploziji i požaru koji je jutros u 5 sati uslijed paljenja izvanbrodskog motora buknuo na brodu tipa pasara oznake ML 3215 u creskom autokampu Kovačine ozlijeđen je austrijski državljanin Christian Weister (1965.).
Ozlijeđeni je zadobio više opeklina po tijelu te je odmah prevezen u riječki Klinički bolnički centar.

Pretpostavlja se da je eksploziju izazvalo curenja plina iz butan boce. Požar se ubrzo proširio na gliser i gumenjak koji su bili privezani uz goruću brodicu na pontonskom vezu.

U požaru je izgorio i gliser oznake R-T 63, duljine 5,98 metara u vlasništvu njemačkog državljanina T.N, a gumenjaku oznake ST 20284, vlasnika M.D iz Graza, duljine 3,79 metara izgorio je desni bok.Cres, 24. lipnja 2011. - nakon intervencije vatrogasaca opožarene brodice izvučene su na obalu gdje su djelatnici LI Cres nastavili s očevidom
Vlasnik brodice tipa pasare registarske oznake ML 3215 duljine 6,40 metara s kabinom koja je u potpunosti izgorjela je njemački državljanin Horst Knecht.

Na mjesto nesreće odmah su se uputili kapetan Lučke ispostave Cres Jordan Vešković i inspektor Lučke kapetanije Rijeka Zoran Paškvan, koji utvrđuju okolnosti nesreće.
Onečišćenja mora nema, a očevid je u tijeku.

Izvor: www.mmpi.hr