• hr
  • en
  • de
  • it

Pašaliću koncesija za grušku marinu

Kralj marina iz Rogoznice Franjo Pašalić dobio je koncesiju za izgradnju i gospodarsko korištenje marine u Gružu, potvrđeno je u četvrtak na sjednici Vlade koja je koncesiju dodijelila tvrtki "Laguna trade" Franja Pašalića.
- Sretan sam što je Vlada RH prepoznala gospodarstvenika koji je do sada pošteno radio svoj posao i pokazao kako se uspješno grade marine. Nije slučajno da sam zbog toga i ove godine nominiran za najbolju marinu. Veselim se ovoj odluci zbog svoje tvrtke i zbog Dubrovnika, jer ću u Gružu izgraditi najbolju i najljepšu marinu na Jadranu koja će biti na ponos Dubrovniku. Svi zlobnici mogu mirno spavati i još jednom im poručujem da je sve u skladu sa zakonom - izjavio je Pašalić nakon što je čuo radosnu vijest da je on budući koncesionar gruške marine.
Pašalić je dodao da će opravdati povjerenje koje mu je dala Vlada, pa je naglasio kako je pred njim sad velik posao prikupljanja sve potrebne dokumentacije za početak izgradnje. Podsjetimo, Božo Memed, direktor Luke Dubrovnik koja se također javila na natječaj, prije petnaestak dana javno je iznio sumnje u nezakonitost odluke Povjerenstva za dodjelu koncesije za marinu u Gružu konkurentu na natječaju, tvrtki "Laguna trade" Franje Pašalića, koju je danas potvrdila i Vlada.
Memed je tada izjavio kako Pašalić nije ispunio uvjet natječaja prema kojemu idejno rješenje marine mora biti usklađeno s Urbanističkim planom uređenja gruškog zaljeva, no da je unatoč tome izabran na natječaju kao najpovoljniji ponuditelj.
Podsjetimo, za donošenje sporne odluke, koju treba potvrditi Vlada RH, Memed je optužio Ninu Perko, predsjednicu Stručnog tijela za ocjenu ponuda, koju je, kako kaže, proteklih nekoliko mjeseci više puta upozorio na to da idejni projekt Pašalićeve "Lagune" nije u skladu s Urbanističkim planom uređenja gruškog akvatorija, a to je bio jedan od uvjeta natječaja za dobivanje koncesije.
- Ne znam tko gura Pašalića u grušku marinu, no znam da je predsjednica Povjerenstva koje je odlučivalo o koncesiji u prijateljskim odnosima s Pašalićem. Znam da mu je na čudnovat način produljena koncesija i u Marini Frapa. Čitao sam da je protiv gospođe Nine Perko podignuta prijava za korupciju, pa me nakon toga ništa ne bi iznenadilo.
Na ovaj način želim da Vlada prije donošenja odluke provjeri moje navode i da se ne zaleti pri donošenju konačne odluke o najboljem ponuditelju za koncesiju nad marinom u Gružu - poručio je tada direktor Božo Memed.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr