• hr
  • en
  • de
  • it

Oštećene ‘Lubenice’ zaplovit će u prosincu

Radnici trogirskoga škvera imaju pune ruke posla oko redovitoga godišnjega remonta "Jadrolinijina" trajekta "Lubenice", na kojem se obavljaju brojni radovi.
U tijeku su popravci na dvama glavnim i dvama pomoćnim strojevima, te na cijelom pogonskom sustavu, a i trup će dobiti novu "ruku" boje i nove cink-protektore radi zaštite podvodnog dijela oplate od utjecaja korozije.
Kako doznajemo u "Brodotrogiru", remontirat će se i podvodni ventili, zasuni i klapne, kao i brodska oprema za sigurnost i spašavanje. Očekuje se da bi trajekt, koji je nedavno nakon kvara na upravljačkom sustavu udario u obalu u splitskoj Gradskoj luci, početkom procinca ponovno mogao zaploviti na nekoj od linija prema dalmatinskim otocima.
"Lubenice" su izgrađene 1983. u Japanu pod imenom "Seto", a nacionalni putnički brodar kupio ga je prije 16 godina. Trajekt može ukrcati 350 putnika i 70 automobila, dug je 58,5 metara i širok 16,7 metara. Pokreću ga dva "Janmarova" stroja, ukupne snage 2352 kilovata, koji razvijaju operativnu brzinu od 13 čvorova.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr