• hr
  • en
  • de
  • it

Od srpnja prvi kruzeri u Šibeniku

Ugovor o nastavku rekonstrukcije i dogradnje gata Vrulje, u vrijednosti od 61,3 milijuna kuna, potpisali su u Šibeniku Marijan Petković, ravnatelj Lučke uprave Šibenik, i Nikša Musulin, direktor tvrtke izvođača radova "Pomgrad inženjering".
Riječ je o tvrtki koja je specijalizirana za podmorske radove, a angažirana je na poslovima na cijelom Mediteranu. Prijašnji izvođač radova, splitski "Konstruktor", nije mogao nastaviti radove zbog poslovnih teškoća u koje je zapao nedugo nakon preuzimanja posla u Šibeniku, te je ugovor s tom tvrtkom raskinut prije šest mjeseci. Direktor "Pomgrada" Nikša Musulin najavio je da će njegova tvrtka početi s radovima za 15-ak dana, a vez za kruzere bit će dovršen do srpnja.
- Nama su ove vrste konstrukcija specijalnost, tako da raspolažemo i opremom i ljudima, pa su rokovi koji su ugovoreni održivi i bit će ispoštovani - istaknuo je Musulin.
"Pomgrad inženjering" je, inače, u posao rekonstrukcije i dogradnje gata Vrulje ušao udružen s tvrtkom "Strabag AG". Vez za prihvat brodova na kružnim putovanjima bit će gotov do ovog ljeta, a cjelokupni projekt bit će okončan do 15. svibnja iduće godine.
- Nakon provedbe ovog projekta, luka Šibenik riješit će problem prihvata linija domaćeg pomorskog putničkog prometa prema otocima, rješava se međunarodni pomorski promet prema Italiji i omogućit će se prihvat brodova na kružnim putovanjima dužine do 260 metara - najavio je na svečanosti potpisivanja ugovora Marijan Petković, ravnatelj Lučke uprave.
Potpisivanju ugovora o nastavku radova u šibenskoj luci, kojima će se gat Vrulje proširiti za oko 10 tisuća četvornih metara, a operativna obala produžiti za oko pola kilometra, prisustvovali su, inače, i Zvonko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Goran Pauk, šibensko-kninski župan, i Ante Županović, gradonačelnik Šibenika. Projekt gata Vrulje financira se kreditom Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 12 milijuna eura.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr