• hr
  • en
  • de
  • it

Novalja umjesto Bišova

Unatoč nagađanjima, Pula ipak neće ostati pomorski odsječena od Dalmacije. Potvrđeno nam je to jučer iz riječke Jadrolinije koja će od iduće subote, 8. lipnja katamaranom Novalja započeti održavanje linije Pula - Unije - Mali Lošinj - Zadar, dakle iste kojom je dosad plovio katamaran Bišovo Linijske nacionalne plovidbe iz Splita.
Red plovidbe također ostaje isti i tijekom ove ljetne sezone, no novost je da će cijena karata biti veća od prošlogodišnjih i to dvostruko. Naime, lani je plovidba Bišovom od Pule do Zadra koštala sto kuna, od Pule do Unija 40, do Malog Lošinja 50, a do Ilovika i Silbe 60 kuna. Od ove godine, točnije 8. lipnja, cijena karte od Pule do Zadra iznosit će 200 kuna.
Novalja će od 8. lipnja do 5. srpnja te od 1. do 28. rujna ploviti srijedom i subotom od 7 sati na liniji Pula - Zadar, odnosno prema Unijama, Malom Lošinju i Iloviku. Karta do Unija bit će 80 kuna, a do Malog Lošinja i Ilovika 100 kuna. U takozvanoj punoj sezoni, od 6. srpnja do 31. kolovoza, Novalja će ploviti ponedjeljkom, srijedom i petkom te vikendima, s time da će pristajati i na Susak i Silbu. Karta od Pule do Silbe koštat će 110 kuna, a do Suska 90 kuna. Iz Pule će polaziti sve dane u 7 sati, a povratak iz Zadra bit će u 16 sati. Prodaju karata obavljat će kao i dosad putnička agencija Commodore cruises na Rivi 14.

Izvor: www.glasistre.hr