• hr
  • en
  • de
  • it

Ministar turizma otvorio novu medulinsku rivu

Puštanjem balona i simboličkim paljenjem javne rasvjete na rivi označen je završetak najvećeg općinskog projekta u proteklom razdoblju, a riva je time predana na korištenje mještanima i svim posjetiteljima Medulina.
Uz brojne okupljene, među prvima su rivom prošetali i načelnik Općine Medulin Goran Buić te ministar turizma Veljko Ostojić, kojem je kao Medulincu pripala čast otvorenja rive.

- Svatko od nas kad je bio dijete imao je neke snove, a jedan od mojih snova bila je riva u Medulinu. Kad sam bio tinejdžer dolazio sam tu s prijateljima i riva je izgledala zaista loše, bila mi je želja da izgleda kao danas, rekao je Ostojić.
Budući da je, istaknuo je, Medulin respektabilna turistička destinacija, jedna od vodećih u Hrvatskoj, očekuje da će i sljedeća faza uređenja rive započeti što prije. Naime, tada će, prema planovima, biti uređen potez koji počinje kod mula od Štraminjonih i proteže se do Vižule, a na tom bi dijelu trebala biti uređena ljetna pozornica za open air događanja, rekao je Ostojić.
Medulin je primorsko mjesto na kojem se živi uz more, naveo je Buić, zahvalivši svima koji su sudjelovali u izgradnji rive. Istaknuo je da ugostitelji kroz kredit financiraju uređenje što pokazuje da je projekt rentabilan.
Radovi su, podsjećamo, započeli sredinom siječnja, a površina uz more pod terasama povećana je s 900 na 1.287 četvornih metara. Općina je pak kupila paviljone i suncobrane koje je iznajmila ugostiteljima što im je bio uvjet za dobivanje koncesije.
Stoga je zakup sa 600 narastao na tisuću kuna po kvadratu čime Općina vraća novac uložen u opremu kojoj je vrijednost ukupno 1,6 milijuna kuna, a građevinski radovi vrijedni su 4,1 milijun kuna za što je Općina podigla kredit. Osim paviljona, novost su i palme koje su rivi dale osvježeni, mediteranski izgled.

Izvor: www.glasistre.hr