• hr
  • en
  • de
  • it

Ministar Hajadš Dončić u radnom posjetu Splitu i Zadru

Ministar Siniša Hajdaš Dončić, u utorak, 14. svibnja boravit će u radnom posjetu Splitu i Zadru, gdje će razgledati radove na vanjskim vezovima u Gradskoj luci Split, obići Kapetaniju i Lučku upravu Split, a u Zadru će prisustvovati Skupštini Zračne luke Zadar, nakon čega će se uputiti u obilazak Lučke Uprave i Lučke kapetanije Zadar te luke Gaženica.
U Splitu će ministar Hajadaš Dončić boraviti od 9 do 11 sati, a u pratnji ravnatelja Lučke uprave Split, Milana Blaževskog uz Lučku upravu i Kapetaniju Split, obići će radove na vezovima 26 i 27 u Gradskoj luci Split, koji su u završnoj fazi.
Radi se o projektu rekonstrukcije i dogradnje vezova 26 i 27 u Gradskoj luci Split za prihvat brodova u domaćem prometu te mogućem alternativnom prihvatu trajekata i katamarana u međunarodnom prometu, vrijednom 34,5 milijuna kuna financiranom sredstvima Lučke uprave Split.
Tijekom radnog posjeta Zadru, od 12 sati ministar će prisustvovati Skupštini Zračne luke Zadar, nakon čega će posjetiti Lučku kapetaniju i Lučku Upravu Zadar, te se uputiti u obilazak luke Gaženica, gdje su u 15 sati predviđene i izjave za medije.

Izvor: www.mppi.hr