• hr
  • en
  • de
  • it

Krk i kvarnerski otoci u TOP 10

Ugledni savjetnik za putovanja "Conde nast traveler" u svojoj je anketi kojom ocjenjuje deset najboljih otoka - turističkih odredišta u Europi, svrstao otok Krk zajedno s kvarnerskim otocima na 4. poziciju koju dijeli s talijanskim otokom Caprijem. Na prvom mjestu nalazi se turski otok Bozcaada s grupom turskih egejskih otoka, na drugom mjestu je otok Madeira, a na trećem Outer Hebrides.
Krk je osvojio najviše bodova za "scenografiju", čak maksimalnih 100, vrlo visokih 85 bodova za gostoljubivost, kao i za okoliš 90, za moguće aktivnosti 77,8, a plaže su ocijenjene također visokom ocjenom, 76,5 bodova, te gastronomija s odličnih 84,2 boda. Najlošije ocjene dobio je smještaj - 45,5 bodova. Upravo u ovoj kategoriji prednjače više rangirani otoci, dok su kod ostalih kategorija krčki bodovi vrlo blizu konkurenciji.
"Conde nast traveler" ima tradiciju dugu 25 godina od kada izdaje tiskano izdanje, a njegove preporuke dobile su na važnosti uvođenjem web portala. Ocjene daju tajni kupci koji obilaze destinacije kao obični gosti, a ocjenjuju otoke na svim morima, hotele i gradove na svim kontinentima, te kružna putovanja i aviolinije.
Sam otok Krk ostvaruje 31 posto turističkog prometa Kvarnera, a zajedno s ostalim kvarnerskim otocima, sudjeluje u ostvarenju dvije trećine ukupnog prometa Kvarnera. Povezan mostom s kopnom i kvalitetnim trajektnim linijama s Cresom i Rabom, otok Krk postao je i sam most prema ostalim kvarnerskim otocima.

Izvor: www.mint.hr