• hr
  • en
  • de
  • it

I Hrvatska među traženim destinacijama

Ove subote, 11. siječnja, u Velikoj Britaniji počinje tzv. 'sunčana subota' kad turističke agencije nude povoljne aranžmane za destinacije diljem svijeta, a među traženim odredištima je i Hrvatska. Kako piše Daily Mail, u subotu započinje lov na jeftine turističke aranžmane, a tisuće Britanaca pohrlit će rezervirati online ili direktno u turističkim agencijama odmor po najpovoljnijim cijenama. Iz turističke agencije Thompson kažu da očekuju gotovo više od milijun online posjeta Britanaca koji žele pobijediti zimsku depresiju u ugodnijim, suncem okupanim krajevima.

'Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana mnogi ljudi žele imati nešto čemu će se veseliti. Unazad nekoliko godina zamijećen je trend ranijeg bookinga. Očekujemo ovaj vikend veliko zanimanje svih koji se žele nagraditi nekim lijepim putovanjem, a u siječnju su aranžmani povoljniji', rekao je Jeremy Ellis iz Thompsonovog marketinga. Mauricius je jedna od tradicionalno poželjnih destinacija za Britance, a prema procjenama više od polovice svih rezervacija je putem tableta ili mobitela.

'Ovo je idealno vrijeme za iskoristiti povoljne cijene te posjetiti Grčku, Hrvatsku, Meksiko, Jamajku ili Mauricius', poručuju iz Thompsona. Procjenjuje se da će Britanci ove godine više potrošiti na putovanja nego u 2013.

Izvor: www.tportal.hr