• hr
  • en
  • de
  • it

Hrvatski turizam u Berlinu

Na 46. svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu od 7. do 11. ožujka među više od 11 tisuća izlagača iz gotovo 190 zemalja svijeta predstavlja se i hrvatski turizam. Nositelj hrvatskog nastupa je Hrvatska turistička zajednica, na čijem će štandu kao suizlagači svoju ponudu predstaviti i 15-ak hotelsko-turističkih tvrtki i zajednica te Croatia Airlines.
Na ITB-u će boraviti i ministar turizma Veljko Ostojić, koji će u dva dana imati niz susreta i radnih sastanaka s predstavnicima svjetskog i njemačkog turizma.
Ministar Ostojić će na hrvatskoj konferenciji za medije s v.d. direktorom Glavnog ureda HTZ-a Nikom Bulićem predstaviti novosti iz hrvatskog turizma, nakon čega će sudjelovati na panelu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o trendovima u turizmu Mediterana.
U sklopu ITB-a planiran je susret ministra Ostojića s državnim tajnikom za turizam njemačkog Ministarstva gospodarstva Ernstom Burgbacherom, kao i s glavnim tajnikom UNWTO-a Talebom Rifaijem.
Ovogodišnji ITB u Berlinu, kao i svake godine, predstavit će najnovije turističke trendove u svijetu, a okupit će više od 11 tisuća izlagača iz više od 180 zemalja svijeta.

Izvor: www.hic.hr