• hr
  • en
  • de
  • it

Hrvatski otoci

Da ljepotama i čarima koje nudi Hrvatska, posebice njezina obala, malo tko može odoljeti, dokazuju još jedne riječi hvale stranih medija, ovoga puta s preporukom koje hrvatske otoke posjetiti ove godine.
Uz bogatu i šaroliku povijest te predivnu obalu koja može stati uz bok bilo kojoj obali u Europi, Hrvatska je zbog mnogih razloga popularna turistička destinacija, navodi internetska stranica Argophilia.com, predlažući čitateljima da ovo ljeto provedu u Hrvatskoj.
Zato što nudi neotkrivene ljepote, fascinantnu kulturnu baštinu te područja koja još uvijek nisu prenapučena turistima, lako ćete se odlučiti ljetovati u Hrvatskoj, a puno teža odluka će biti ona u kojem točno području hrvatske obale provesti odmor te koje od mnogobrojnih atrakcija posjetiti, piše Argophilia.com.

Kao jednu od mnogobrojnih opcija gdje ljetovati u Hrvatskoj, Argophilia.com predlaže hrvatske otoke koji su savršen izbor kako za kraći, tako i za dulji odmor. 'Sa stotinama otoka, počevši od najvećeg s antičkom prošlošću pa sve do onih najmanjih, ponuda otoka u Hrvatskoj će vas razmaziti', pišu autori članka navodeći činjenicu kako su otoci u Hrvatskoj relativno blizu jedan drugome kao veliku prednost pa plovidba s jednoga na drugi je vrlo jednostavna.
Otoke koje preporučuju i posebno izdvajaju za odmor u ovoj godini su Korčula, Hvar, Brač, Mljet i Rab. Autore članka Korčula je zadivila zbog bogate povijesti i pješčanih plaža, Hvar kao kombinacija modernog i luskuznog s neodoljivom povijesnim utjecajem, Brač zbog Zlatnoga rata i bogate ponude, Mljet zbog prekrasne i neobične prirode, a Rab pak zbog nudizma.

 

Izvor: www.tportal.hr