• hr
  • en
  • de
  • it

Hrvatska i Dubrovnik domaćini još jednog velikog kongresa

Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Turistička zajednica grada Dubrovnika, nakon uspješno završene ABTA konvencije u listopadu, u terminu od 7. do 10. studenoga 2013. u Dubrovniku bit će domaćini još jednog velikog kongresa. U renomiranom dubrovačkom hotelu Radisson Blue Resort&Spa Sun Gardens povodom godišnje konvencije voditelja i vlasnika poslovnica franšizne globalne mreže putničke agencije Lufthansa City Center okupit će se preko 500 sudionika, sponzora, stručnjaka, partnera, decision makera, mreže LCC iz 80 zemalja svijeta.
Moto ovogodišnje konvencije je „Beyond 360°“, a cilj je panoramski pogled na trendove na tržištu, nove izazove te mogućnosti za razvoj industrije kroz nove dimenzije poslovanja i tehnologiju. Optimalna povezanost i kratka udaljenost, kao i  izvrsna infrastruktura u MICE segmentu važni su razlozi zbog kojih se LCC odlučio za Dubrovnik kao mjesto održavanja ovog važnog skupa.
Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska prepoznata kao odlična destinacija velikih kongresa, Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice, izjavila je: ''Ponosni smo što Hrvatsku sve veći broj naših partnera bira kao destinaciju svojih godišnjih okupljanja. Rezultat je to našeg uloženog truda i kvalitetnih priprema kandidatura. Ove smo godine tako bili ponosni domaćini konvencija nekih od najvećih svjetskih udruženja, poput UPAV-a, ABTA-e, ali i mnogih drugih, koji su zadovoljstvo viđenim prenijeli na cjelokupnu turističku industriju u svojim zemljama. Od ovakvih kongresa s pravom mnogo očekujemo, tim više što su povratne informacije od naših partnera i više nego odlične.''
Hasso von Düring, jedan od direktora Lufthansa City Center Reisebüropartner GmbH, najavljujući ovogodišnju konvenciju izjavio je: ''Luksuzna putovanja važan su čimbenik našeg poslovanja i Hrvatska je upravo zato bila idealna destinacija za organizaciju konvencije jer je sve traženija destinacija od strane zahtjevnih klijenata. Dubrovnik je poseban grad i zaista zaslužuje naziv „Biser Jadrana“, što potvrđuju  ne samo njegove kulturne vrijednosti i ljepote, već i činjenica da ima i status svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.''
Za mnogobrojne sudionike kogresa za četvrtak, 7. studenoga 2013.,  u Dubrovniku je pripremljen raznolik program s raznim turama sukladno motu kongresa, poput 360˚Dubrovnik Culture and Delicacies, 360˚Sports & Action in Dubrovnik (teniski turnir i diving pustolovina), teambuilding rally vožnje oldtimerima, biciklima i mnoge druge. Direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, Mato Radić,  će u petak, 8. studenoga 2013. tijekom prezentacije pod nazivom „360˚ Croatia“ okupljenima  predstaviti hrvatsku turističku ponudu i glavne prodajne adute, tj. „selling points“.
Lufthansa City Center osnovana je 1991. godine i danas okuplja 650 putničkih agencija u više od 85 zemalja svijeta te glasi kao jedan od vodećih franšiznih sustava na internacionalnom tržištu putničkih agencija.

Detaljnije informacije i program skupa s pregledom tema i predavanja potražite na stranci www.lcc2013.com