• hr
  • en
  • de
  • it

Garden festival popunit će sve tišnjanske krevete

Općina Tisno već sada se ubrzano priprema za ovoljetnu prvorazrednu turističku atrakciju - Garden Festival koji će se od 30. lipnja do 18. kolovoza ove godine održati u pitoresknoj tišnjanskoj uvali Rastovac. Da se nevjerojatnom brzinom bukiraju sve raspoložive smještajne jedinice za prihvat više od 2500 posjetitelja iz 36 država te oko 500 izvođača i novinara iz različitih krajeva svijeta, potvrdio nam je i Ivan Klarin, načelnik općine Tisno.

- Ovoga trenutka ima 300 zahtjeva za smještaj, a kreću se u rasponu od najviše rangiranih smještajnih jedinica koje možemo ponuditi do najskromnijih apartmana. Hoteli, hosteli, restorani, apartmani, sobe... sve će to, sudeći po pozivima i zanimanju posjetitelja, biti popunjeno do posljednjeg kreveta.

Naš uvjet je i bio da nam gosti i izvođači budu smješteni na području naše općine, no velika je vjerojatnost da ćemo jedan dio, zbog prekapacitiranosti, uputiti na smještaj u susjedne općine - zadovoljan je načelnik Klarin najavom srpanjskog i kolovoskoga turističkog uzleta. Uvala Rastovac izabrana je, dodaje, strateški, zbog udaljenosti od najnapučenijih turističkih objekata.

- Drugi uvjet dolaska Garden festivala bio je eliminacija buke i to je postignuto izborom uvale koju su predstavnici glazbene manifestacije obišli nekoliko puta. Osim toga, područje će biti ograđeno posebnim zidovima za zaštitu od buke, pa ćemo našim gostima moći ponuditi i zabavu, ali i mir - zaključuje Klarin koji je, inače, oduševljen odličnom suradnjom s organizatorima Festivala kao i najavama uzajamno korisnog partnerstva i razumijevanja.

Valja, inače, dodati da se restorani, njih 28 na tišnjanskom području, pripremaju i za posebne želje budućih gostiju a uglavnom se svode na organizaciju tzv. engleskih doručaka i nekih egzotičnijih jela. Organizatori su, doznajemo, kontaktirali i s bankarskim kućama kako bankomati ne bi do podneva ostali prazni...

- Bit će potražnje i za taksi-brodovima jer jednostavno tu vrstu usluge ne možemo pokriti sadašnjom ponudom... - priznaje načelnik. U svakom slučaju, srpanj i kolovoz kroz Garden Festival animirat će u Tisnome sve turističke snage.

Sezonski posao
Na internetskoj stranici Općine Tisno, pak, čitamo poziv: Jeste li student u potrazi za sezonskim poslom? Uživate li raditi na otvorenom ljeti? Volite li glazbu? Jeste li timski igrač? Imate li pozitivan stav? Jeste li slobodni za rad tijekom svih naših događanja? Govorite li koji strani jezik? Trenutačno smo u potrazi za radnicima u različitim područjima - u produkciji, izgradnji i opremanju kampa, tražimo i konobare, pomoćne konobare, recepcionare, pomoćnike.
Ako ste zainteresirani za rad u Gardenu, molimo pošaljite svoj CV na
info@thegardenzadar.com.  
Jako se radujemo ljetu u našem novom domu - ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz Garden, ne ustručavajte se kontaktirati s nama na
info@thegardenzadar.com.
Srdačan pozdrav! Nick Colgan & Garden tim.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr