• hr
  • en
  • de
  • it

Dubrovnik na listi kandidata za najljepši europski grad

Grad Dubrovnik kandidat je za najljepši europski grad na portalu USA Today i turističkom online putničkom vodiču 10Best, a glasanje traje do 18. studenoga, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.
Listu su sastavili glavni urednici portala i vodiča, a Dubrovnik se našao među 20 europskih gradova koji konkuriraju za najljepši.
Među zemljama najviše nominacija, tri ima Francuska - Paris, Lyon i Strasbourg, po dvije nominacije imaju Engleska - Chester i London, Italija - Firenca i Venecija, te Španjolska - Palma de Mallorca i Valencija.
Uz te gradove i Dubrovnik, u konkurenciji za najljepši europski grad su i Bergen (Norveška), Brugge (Belgija), Budimpešta (Mađarska), Kopenhagen (Danska), Innsbruck (Austrija), Leiden (Nizozemska), Lugano (Švicarska), Prag (Češka), Riga (Latvija), Santorini (Grčka).
Natječaj traje četiri tjedna tijekom kojih je moguće glasati na portalu USA Today i turističkom online putničkom vodiču 10Best.
Može se glasati jednom dnevno do kraja natjecanja koje završava u ponedjeljak, 18. studenoga u podne, a pobjednik će biti objavljen u srijedu, 20. studenoga, navode iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Izvor: www.mint.hr