• hr
  • en
  • de
  • it

Dubrovnik među pet najljepših gradova Europe

Dubrovnik je zauzeo četvrto mjesto u kategoriji ‘Najljepši europski grad' u izboru portala ‘10 Best - Reader's Choice', koji se odvijao pod pokroviteljstvom medijskog koncerna ‘USA Today' protekla četiri tjedna. Ispred njega su Riga (Latvija), Bergen (Norveška) i Innsbruck (Austrija). Naš turistički biser juga bolji je od Chestera (Engleska), Praga Češka), Budimpešte (Mađarska), Santorinija (Grčka), Venecije (Italija) i Brugesa (Belgija). Svi pobjednici - deset naljepših europskih gradova - bit će promovirani preko ‘USA Today' u petak 25. studenog u tiskanom izdanju, kao i na portalu rubrika ‘Travel Homefront' istoga dana.
U odabiru naljepših eruopskih gradova sudjelovali su glavni urednici novinskog portala ‘USA TODAY' i turističkog online vodiča 10Best, koji su i sastavili listu najljepših europskih gradova te uvrstili Dubrovnik kao kandidata. O kakvom se priznanju radi govori podatak da portal 10Best.com prosječno dnevno ima više od 700 tisuća jedinstvenih posjetitelja, a mjesečno ima oko 28 milijuna pregleda stranica.
USA Today je je jedan od najutjecajnijih američkih medija s prosjekom od više od 1,6 milijuna čitatelja dnevno, a njihov portal ima 6,6 milijuna čitatelja dnevno.
- Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja Hrvatskoj ove godine, osobito ako se uzme u obzir da su pobjednike birali gosti koji posjećuju destinaciju ili je žele posjetiti. Toliko je priznanje vrednije i dokaz je stalne prisutnosti i prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu. Svakako je to rezultat kvalitetnog i napornog rada u svim segmentima promocije - izjavila je Meri Matešić, direktorica HTZ-a, nakon objave rezultata.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr