• hr
  • en
  • de
  • it

CNN mobilizirao cijeli Lopar

Činjenica da je nedavno, zahvaljujući engleskom kraljevskom vjenčanju te davnom posjetu Rabu kralja Edwarda VIII i Wallis Simpson koji su se nagi okupali u rapskoj uvali Kandalora, jedan od najmoćnijih svjetskih TV medija, američki CNN, proglasio Lopar svjetskom top destinacijom za nudiste, donijela je novi poticaj Loparanima.

U mjestu je još više porastao entuzijazam i spremnost svih, na čelu s Općinom i TZO Lopara, da turističku sezonu na čijem smo pragu, odrade što je moguće kvalitetnije.

Ovih su dana članovi loparskog športsko-ribolovnog društva održali veliku akciju čišćenja i uređenja poznatih loparskih plaža, na kojima ovih dana uživa više od 300 turista, koliko ih je evidentirano u TZ. Pri kraju je i »šminkanje« mjesta, postavljena je turistička signalizacija, svlačionice na plažama, koševi, klupe, tuševi, svoja su vrata otvorili gotovo svi ugostiteljski objekti u mjestu, a u funkciju se stavljaju i plažni sadržaji.

- Možemo reći da smo potpuno spremni, gosti koji trenutačno borave u našem mjestu doista uživaju, kupaju se, uživaju u vožnji biciklima, šetnjama čitavim poluotokom, i upravo smo radi tih aktivnosti postavili orijentacijske tablice po cijelome poluotoku.

Također smo postavili i novu tablu dobrodošlice na ulazu u mjesto, oznake za sidrenje brodica, FKK, rekao nam je direktor TZO Lopar Marin Mušćo te je najavio značajniji dolazak turista krajem svibnja i u lipanjskim danima za blagdan Duhova.

Snažan optimizam i očekivanja od ovogodišnje turističke sezone Loparani temelje i na uloženom trudu ne samo u izgled, nove sadržaje i povećanje standarda plaža, nego i u vrlo bogat kalendar zbivanja i zabave za svoje posjetitelje.

Direktor Mušćo ističe raznovrstan program koji počinje velikim sportskim događajem prvog vikenda lipnja, kada će Lopar ugostiti tradicionalni međunarodni veteranski teniski turnir »Sun Adria Cup 2011«, a tijekom ljeta turisti će moći uživati u ribarskim feštama, lokalnom folkloru, koncertima ozbiljne glazbe, sportskim događajima poput otvorenog prvenstva Hrvatske u ronjenju na dah, utrci hrvatske trekking lige i brojnim zabavnim događajima.

Izvor: www.novilist.hr