• hr
  • en
  • de
  • it

Bourges - Mratović 23. u Europi

Luka Mratović zauzeo je 24. mjesto na Otvorenom Europskom prvenstvu za olimpijsku dasku, odnosno 23. je među Europljanima. Odličan je to rezultat za našeg najboljeg daskaša, vrlo obečavajući nastup u susret kvalifikacijama za Olimpijske igre 2012.

Luka ima puno razloga za zadovoljstvo. Danas, zadnjeg dana prvenstva, Mratović je bio treći u plovu zlatne skupine bez najboljih deset natjecatelja koji su jedrili plov za odličja.
- Bilo je odlično, u uvjetima kad se moglo glisirati bio sam jako brz. Malo sam gubio u jedrenju niz vjetar i na neiskustvu. Ovo je prvi put da me na regati pratio trener, i puno je lakše nego kad sam sam. To je to i nadam se da će i Svjetsko prvenstvo isto ovako proći - zadovoljan je Luka.
Plasman u zlatnu skupinu na SP u Australiji u prosincu vrlo vjerojatno bi Hrvatskoj donio mjesto na OI u disciplini olimpijske daske. Plasman među prvih 30, kao na EP u Bugarskoj, sasvim sigurno bi bio olimpijska norma. U autralskom Fremantlu se očekuje dosta jak vjetar, što bi Luki Mratoviću trebalo odgovarati.

Mihovil Fantela je zauzeo 67. mjesto. Naslov europskog prvaka osvojio je Poljak Piotr Myszka, srebro je uzeo Grk Bayron Kokkalanis, dok je bronca pripala Španjolcu Ivanu Pastoru Lafuenteu. U ženskoj konkurenciji zlato je otišlo također u Poljsku zahvaljujući Sofiji Klepackoj, srebrom se okitila Izraelka Lee - el Korzits, a broncom Francuskinja Pauline Perrin.

Izvor: www.hjs.hr