• hr
  • en
  • de
  • it

Adriatic Boat Show preskače ovu godinu

Adriatic Boat Showu, međunarodni nautički sajam koji je u Šibeniku već pet puta zaredom okupljao nautičare i brojne poslovne ljude vezane za svijet nautike ove godine neće biti održan, priopćili su iz NCP Grupe koja je organizator i utemeljitelj ove nautičke priredbe.
- Odluka NCP grupe, utemeljitelja i organizatora ABS da ove godine ne organizira Sajam ni u kojem slučaju ne znači da istodobno dižemo ruke od ove već afirmirane međunarodne nautičke manifestacije. Naprotiv, ABS će nastaviti živjeti, ali u nešto izmijenjenom specijaliziranom obliku, kaže Jana Gaćina, voditeljica Odjela prodaje i marketinga NCP grupe.
- Obzirom na angažman na drugim projektima u NCP-u i sve zahtjevnije uvjete organizacije sajamskih priredbi na moru, šibenski međunarodni sajam nautike Adriatic Boat Show uzeli smo predah kojeg ćemo iskoristiti za izradu novog koncepta događanja za međunarodnu poslovnu publiku s naglaskom na nautički turizam i ponudu šibenske regije, čije smo osnovne pretpostavke već razmotrili zajednički s predstavnicima grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, županijske Lučke uprave, te Turističke zajednice grada Šibenika i Šibensko-kninske županije koji su projekt podržali.
Pojavile su se inicijative da se Adriatic Boat Show kao sajamska manifestacija održava na drugim lokacijama u Hrvatskoj i čak u Crnoj Gori, te o mogućnosti da se poput nekih drugih nautičkih sajmova održava svake dvije godine, o čemu ćemo na vrijeme izvijestiti javnost, pojašnjava Jana Gaćina.
Ona podsjeća da se Adriatic Boat Show u organizaciji NCP Grupe iz Šibenika od 2008. održao četiri puta u marini Mandalina, te 2013. na šibenskoj rivi, što je otvorilo pravac razmišljanjima kako bi uz izvjesne infrastrukturne prilagodbe upravo prostor šibenske rive u budućnosti mogao biti mjesto promocije gradskih potencijala, te afirmacije nautičkog turizma i šire ponude Šibensko-kninske županije općenito.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr