• hr
  • en
  • de
  • it

"Siromašnim obiteljima osigurat ćemo tjedan dana odmora"

Reakcija je bila brza i vjerojatno je iznenadila i same inicijatore - u samo nekoliko sati taj je post podijeljen više od 500 puta, a ispunila je i Meštrićeva nadanja jer su se i drugi vlasnici soba i apartmana počeli javljati nudeći smještaj financijski ugroženim sunarodnjacima
Obitelj Meštrić iz Dubrovnika pokrenula je uz pomoć Facebooka pravu malu humanitarnu lavinu koja se zakotrljala hrvatskim internetskim prostorom. Sve je započelo postom u kojem je Siniša Meštrić pozvao svoje prijatelje da mu jave ako znaju nekoga kome bi mogli osigurati sedmodnevni plaćeni odmor u najelitnijoj hrvatskoj turističkoj destinaciji, u rujnu ove godine.
- U mogućnosti smo primiti majku i dvoje ili troje maloljetne djece. Hrana, smještaj i troškovi prijevoza u oba smjera će im biti osigurani. U obzir dolaze isključivo obitelji teškog imovinskog stanja, a prednost imaju djeca s bronhijalnim problemima kojima bi promjena zraka pogodovala zdravstvenom stanju, napisao je Meštrić, dodavši i kako se nada da će njegov postupak potaknuti i druge iznajmljivače da u postsezoni omoguće tjedan dana odmora onima koji to sami nikada ne bi mogli priuštiti.
Reakcija je bila brza i vjerojatno je iznenadila i same inicijatore - u samo nekoliko sati taj je post podijeljen više od 500 puta, a ispunila je i Meštrićeva nadanja jer su se i drugi vlasnici soba i apartmana počeli javljati nudeći smještaj financijski ugroženim sunarodnjacima pa se valja nadati da će se lijepa gesta pretvoriti u „punokrvnu" humanitarnu akciju kojom će i oni slabijeg imovinskog statusa moći upoznati ljepote Dubrovnika, ali i ostalih jadranskih turističkih destinacija.

Izvor: www.novilist.hr