• hr
  • en
  • de
  • it

´Šibenik you are beautiful´ dobio nagradu u Berlinu

Promotivno-turistički film "Šibenik you are beautiful" osvojio je drugo mjesto u kategoriji najboljih turističkih filmova, kategorija gradovi, u sklopu natjecanja "Das goldene Stadttor" (Zlatna gradska vrata) kojeg provodi njemačko savezno udruženje filma i produkcije uz potporu svjetske turističke burze ITB u Berlinu, izvijestili su u utorak iz ureda šibenskog gradonačelnika.
Film je na to multimedijsko natjecanje prijavila šibenska Turistička zajednica, a nakon što je predstavljen šibenskoj javnosti i pozitivnih reakcija.
ITB u Berlinu, koji je održan prošlog tjedana, je prestižan turistički sajam i osnovna misao je bila promovirati Šibenik kao destinaciju, ističe direktor Ureda Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.
Film "Šibenik you are beautiful", sniman pod radnim nazivom "Šibenik iz zraka", predstavljen je javnosti u prosincu prošle godine, a više od 90 posto kadrova snimano je iz zraka bespilotnom letjelicom.
Naručitelj filma je šibenska Turistička zajednica, snimala ga je tvrtka Skyaction, a s obzirom na turistički uzlet Šibenika i nove turističke sadržaje koji se u tom gradu najavljuju film će se po potrebi i nadograđivati.
"Presretni smo zbog nagrade, to je dobra vijest i izvrsna promocija Šibenika, a svako tko pogleda film mora biti ponosan i sretan zbog ljepota grada kojih često nismo niti svjesni", naglasio je šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji je i predsjednik turističke zajednice grada.
Nagrade su na ovogodišnjem ITB-u dodijeljene po 14. put u desetak kategorija, a Šibenik je jedini nagrađen iz Hrvatske.

Izvor: www.mint.hr