• hr
  • en
  • de
  • it

'Partijaneri s broda gađali su nas pepeljarom!'

Sedmero polaznika škole jedrenja Ana iz Jezera ostali su šokirani kada im je prije dva dana oko 15,40 sati na jedrilicu u tišnjanskom akvatoriju doletio stakleni predmet s turističkog broda koji prevozi partijanere.

Skiper Mikula Jajac ogorčen je reakcijom policije jer, kaže, nisu došli napraviti očevid na brodu na kojem je bilo i djece i starijih ljudi, a sreća je da nitko nije stradao, piše ŠibenikIN.
- Prolazili smo pokraj turističkog broda koji vozi partijanere. Jedrili smo pored njih i kapetan nam je dva puta trubio. Kako smo bili na jedrima, imali smo prednost. U trenutku kad smo se mimoišli stakleni predmet doletio je na naš brod i rasuo se u komadiće. Pretpostavljam da se radilo o pepeljari i puka je sreća da nitko nije stradao - ispričao je Jajac.
- On je prijavio da je prilikom mimoilaženja bačen stakleni predmet. Izlaskom na teren i stanjem koje smo zatekli smatrali smo da je to bila slučajnost. Ako on smatra da to nije bila slučajnost, može se ponovno obratiti u policijsku postaju i zatražiti daljnje postupanje - izjavila je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr