• hr
  • en
  • de
  • it

18.08.2010. Nastavljeni radovi u Malom Ždrelcu

U ponedjeljak su u Malom Ždrelcu, kanalu između Pašmana i Ugljana, nastavljeni radovi koji, na njegovu proširenju i produbljenju, traju od konca prošle godine.
Zaustavljeni su bili prvog srpnja kad je kanal, zbog sezone, otvoren za plovidbu. Kako je "Plovput" raspolagao s još 1,4 milijuna kuna, nakon dobivene suglasnosti Lučke kapetanije da radovi neće ometati plovidbu, pred kraj srpnja su nastavljeni. Samo jedan, međutim, dan. Vlasnici vikend-kuća u dijelu Ždrelca, pašmanskom naselju najbližem kanalu, žalili su se na mutno more i buku strojeva zbog čega su im, navodno i bježali gosti.
- Prekinuli smo radove i sjeli s predstavnicima općina Pašman i Kukljica te im objasnili da će novci propasti - pojest će ih konzerviranje gradilišta i režijski troškovi skupih građevinskih strojeva. Dogovorili smo se da je najbolje za sve nastaviti radove. Čim smo od njih dobili i pismene suglasnosti, radnici Konstruktor inženjeringa su se vratili i u ponedjeljak nastavili raditi - objašnjava nam koordinator projekta Mali Ždrelac, Joško Zec.
Tijekom idućih dva do dva i pol mjeseca bili bi dovršeni kompletni iskopi kanala - u širinu od 56 te dubinu od pet metara, dodaje Zec, uz nadu da će se u jesen uspjeti osigurati još osam milijuna kuna potrebnih za dovršetak cjelokupnog projekta. Sada se, inače, radi uza samu obalu kanala koji je u promet pušten u koridoru od 40 metara pa radovi ni na koji način ne ugrožavaju plovidbu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr