• hr
  • en
  • de
  • it

U Dubrovniku skup europskih turističkih agencija

U Dubrovniku je danas počeo s radom polugodišnji sastanak Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i touroperatera (ECTAA), a na tom se dvodnevnom skupu okupilo 80-ak izaslanika i gostiju čelnih ljudi udruga putničkih agencija i touroperatora iz 24 europske zemlje.

Kako je na konferenciji za novinare kazao je predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba, na skupu će biti riječi o problematici putničkih agencija njihovom utjecaju i svemu onome što se tiče pojednostavljenja i poboljšanja rada putničkih agencija. Ono što je posebno zanimljivo za hrvatske predstavnike je što će imati priliku čuti kako se rješavaju i postavljaju stvari u EU.

Direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija Željko Trezner kazao je kako je iz hrvatske perspektive ovaj sastanak izuzetno važan i na njemu sudjeluju predsjednici i direktori nacionalnih asocijacija koji donose odluke gdje će se održati sastanci nacionalnih asocijacija pojedinih zemalja.

Tako će se slijedeće godine u Hrvatskoj održati sastanak talijanskih udruge putničkih agencija, a u tijeku su pregovori i sa vodećim ljudima švicarskih putničkih agencija. Postoji velika šansa da se 2014. godine u Hrvatskoj održi sastanak najveće udruge turističkih agencija američke ASTA-e.

Izvor: www.mint.hr