• hr
  • en
  • de
  • it

Lučka uprava Rijeka među šest najboljih lučkih uprava svijeta

Lučka uprava Rijeka nominirana je u kategoriji "Lučka uprava godine" (Port Authority of the Year) na ovogodišnjem prestižnom natjecanju Containerisation International Awards 2011, priopćili su danas iz te ustanove.
U Lučkoj upravi Rijeka ističu da je ova nominacija značajno priznanje za postignute rezultate, čime je upravljanje lukom i implementacija razvojnih projekata ostvarila poseban značaj na svjetskoj razini.

Kako navode, uspjeh donosi već i sama činjenica da je Lučka uprava Rijeka u ozbiljnoj konkurenciji od ukupno 91 nominacija prepoznata i svrstana među šest lučkih uprava koje upravljaju lukama od državnog značaja kao što su Barcelona (Španjolska), New York - New Yersey, Houston (SAD), Antwerpen (Belgija) i Le Havre (Francuska).
Stručno povjerenstvo, sastavljeno od istaknutih međunarodnih stručnjaka svjetske pomorske industrije i logistike, uvrstilo je Lučku upravu Rijeka u najuži krug prestižne nagrade, a prilikom ocjenjivanja kao kriterij obuhvaćena su dosadašnja postignuća u organizaciji upravljanja lukom i najaktualnije aktivnosti u razvojnim projektima.

Članovi povjerenstva sazvani za procjenu projekata izabrani su među vodećim stručnjacima u pomorskom svijetu, direktorima i predsjednicima institucija poput Chartered Institut of Logistics and Transport Velike Britanije, FTA and the Global Shippers Forum, vodećih svjetskih brodara i ostalih.
Dodjela nagrada bit će 13. listopada u Aveniji Northumberland u središnjem Londonu, a svečanost će voditi Peter Sissons, jedan od najcjenjenijih televizijskih voditelja u Velikoj Britaniji.
Britanski mediji prestižnu su dodjelu nagrada već proglasili događajem godine u kontejnerskom poslovanje.

Izvor: www.mmpi.hr