• hr
  • en
  • de
  • it

Županijska lučka uprava: Pazite na ronioce u moru

U Veloj Luci su u tijeku građevinski radovi na izgradnji Pomorsko-putničkog terminala Vela Luka, investitora Županijske lučke uprave Vela Luka. Radovi se obavljaju na katastarskim česticama 12828/8 i 12828/111 K.O. Vela Luka, odnosno na rivi ispred bivše tvornice Jadranka, adresa Obala 4 bb.

Trenutno se izvode podvodni građevinski radovi iskopa i pripreme terena za podgradnju koji se obavljaju uz pomoć vanjskog bagera i ronioca u moru. Navedeni radovi su opasni po život i zdravlje ronioca koji su izloženi ekstremnim fizičkim naporima. Radi sigurnosti izvođenja podvodnih radova područje ronjenja je ograđeno plutajućom ogradom sukladno zakonskim propisima.

U cilju nesmetanog obavljanja radova te zaštite zdravlja ronioca, molimo sve građane koji upravljaju plovilima da plove na udaljenosti većoj od 30 metara od ograđenog prostora brzinom manjom od tri čvora. Također napominjemo da je strogo zabranjeno ulaziti, kupati se i loviti u zoni izvođenja podvodnih radova, stoji u priopćenju ravnatelja Županijske lučke uprave Borisa Žuvele.

Izvor: www.dubrovacki.hr (fotografija: Shutterstock)