• hr
  • en
  • de
  • it

Zimski gosti iz Europe stižu subvencioniranim letovima

Predstavnici hotelijera i turističkih agencija s dubrovačkog područja koji rade tijekom zimskih mjeseci i ove će godine subvencionirati zimske letove iz Europe prema Dubrovniku. Potvrđeno je to na radnom sastanku pročelnika dubrovačkog Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam s hotelijerima koji je održan u dubrovačkom hotelu "Hilton Imperial".

Nastavak projekta

- To je nastavak projekta koji smo počeli prošle godine. Subvencionirat će se letovi Pariz - Dubrovnik, ponovno kreće linija iz Münchena, a pojačani su i direktni letovi za Dubrovnik iz Frankfurta i Londona - kazao je Milan Perić, dodajući da će u subvencioniranju zimskih letova, uz hotelijere i agencije, sudjelovati Grad, Županija i turističke zajednice.
Prema Perićevim riječima, na sastanku je dogovoreno da se izradi izračun po prošlogodišnjem modelu. Uplatnice će se poslati svima koji su pristali sudjelovati u ovom gradskom projektu. Hotelijeri će, sukladno svojem izračunu, odnosno na temelju broja noćenja i prometa, uplatili dio novca na račun Turističke zajednice Grada, koja vodi ovaj projekt. Taj će novac biti namjenski - isključivo za subvencioniranje letova iz Europe prema Dubrovniku.

Puni hoteli
Prema riječima Milana Perića, ove je godine turistička sezona znatno produljena u odnosu na prošlogodišnju. Grad je još pun gostiju, a do prije nekoliko dana u dubrovačkim je hotelima, kaže on, bilo nemoguće pronaći slobodnu hotelsku sobu.
Kako bi Dubrovnik i u zimskim mjesecima bio nezaobilazno odredište brojnih turista, kreće se u subvencioniranje letova, a radi se i na zanimljivim projektima koji će razveseliti goste. Tako će dubrovački ugostitelji i ove godine za brojne turiste i sugrađane prirediti gastronomsku manifestaciju "Dubrovačka trpeza". Švedski stol prostirat će se duž cijelog Straduna u subotu 10. studenog. Cijene ića i pića bit će simbolične, a prihod je namijenjen u humanitarne svrhe.

Besplatno parkiranje i živa glazba
Osim što žele u Grad privući turiste, pročelnik Perić kazao je i da gradska uprava sve radi kako bi i naši sugrađani što češće dolazili u povijesnu jezgru. Tako je nedavno s pojedinim ugostiteljima dogovoreno da građani koji imaju pokaz Libertasa u Gradu mogu popiti kavu po cijeni od 10 kuna.
- Uskoro kreće i živa glazba, svake subote, u Gradskoj
kavani. Uz povoljne cijene, građani koji subotu provedu u povijesnoj jezgri dobit će i mogućnost besplatnog parkiranja na Gradcu te u javnoj garaži na Ilijinoj glavici. Bit će potrebno samo pokazati račun da su popili piće i parkiranje će za njih biti besplatno - poručio je Perić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr