• hr
  • en
  • de
  • it

Zbog marine Slano prijavit ćemo Županiju

Nakon što je stručno županijsko povjerenstvo dodijelilo 15-godišnju koncesiju za marinu Slano državnom ACI Clubu, ne stišava se nezadovoljstvo drugog ponuđača, tvrtke "Atlantske plovidbe", ali ni vodstva "Ingre", čiji je predsjednik Uprave Igor Oppenheimer najavio podizanje kaznene prijave ako Skupština Dubrovačko-neretvanske županije prihvati tu odluku povjerenstva.

- Županu i dožupanu Dubrovačko-neretvanske županije uputili smo dopis u kojem navodimo da ćemo biti primorani podignuti kaznene prijave protiv odgovornih osoba ako se dokumentacija koja pripada tvrtkama u kojima "Ingra" ima vlasnički udio, "Južni Jadran Nautika" i "Marina Slano", bez odgode ne povuče iz natječajne dokumentacije za raspisani javni natječaj za koncesiju za marinu Slano - kazao nam je Oppenheimer, ističući da je "Ingra" zatražila da se točka dodjele koncesije skine s dnevnog reda sjednice Skupštine sazvane za 13. ožujka 2012. i da se donese odluka o poništenju raspisanog natječaja.
- Zaista smo ogorčeni i razočarani postupanjem županijskih čelnika, jer neshvatljivo je ovakvo ponašanje nakon svega što smo poduzeli u ovom projektu - rekao nam je predsjednik Uprave "Ingre". Podsjetio je na to da su "Ingra" i Dubrovačko-neretvanska županija 2004. godine osnovale tvrtku "Južni Jadran Nautika", u kojoj "Ingra" ima većinski udio, da bi potom Općina Dubrovačko primorje, "Ingra" i tvrtka "Južni Jadran Nautika" zajedno osnovali tvrtku "Marina Slano".
- Lokacijsku dozvolu za marinu ishodila je tvrtka "Marina Slano", a financiralo ju je krovno društvo "Južni Jadran Nautika", s tim da je "Ingra" uložila najviše novca i znanja u ovaj projekt. Stoga smatramo neprihvatljivim da nas Županija nije obavijestila ni o raspisivanju natječaja, a apsolutno je nezakonito to što je ustupila "Ingrinu" dokumentaciju i lokacijske dozvole drugim ponuđačima bez naše suglasnosti - napominje Oppenheimer.
Na naše pitanje zbog čega bi županijski čelnici tako izigrali "Ingru", Oppenheimer nam je odgovorio da je vjerojatno politika uplela svoje prste, jer je "Ingra" prethodne poslovne aranžmane s tvrtkom "Južni Jadran Nautika" sklapala s čelnicima koji su pripadali drugoj političkoj opciji, dok HDZ sada očito ima druge namjere.

Igor Oppenheimer
- No, nije problem što je nova politika donijela nove odluke, nego je s jedne strane problem to što su bili nekorektni prema "Ingri", a s druge strane počinili su kazneno djelo. Takvo je ponašanje nevjerojatno i ja mogu samo sumnjati da se to radi ovako na brzinu i bez zakonite pripreme zbog toga što za godinu dana slijede lokalni izbori na kojima su moguće političke promjene, pa su morali ovako reagirati kako bi proveli svoje planove - naglašava predsjednik Uprave "Ingre".
Reagirajući na izjavu Blaža Peze, predstojnika Ureda župana koji je na prozivku o pogodovanju ACI Clubu izjavio kako je u siječnju dao mandat na raspolaganje na mjesto zamjenika predsjednika Nadzornog odbora ACI Cluba, Oppenheiemer nam je kazao da nema nikakve službene zabilješke o tome da Pezo i dalje nije na toj poziciji.
Oppenheimerove navode o upletenosti politike u ovu priču dijelom potvrđuju neslužbene (i nepotvrđene) informacije da je ponudu ACI Cluba stručnom povjerenstvu osobno dostavio visoki županijski dužnosnik HDZ-a.


Vijećnici će se izjasniti u utorak
Marko Kristić, pročelnik Županijskog ureda za turizam, rekao nam je da je natječaj za koncesije proveden po svim zakonskim propisima i da je dokumentacija za provedbu natječaja uzeta iz pismohrane. Zbog toga će, rekao je, točka o davanju koncesije biti na dnevnom redu sjednice Županijske skupštine u utorak i vijećnici će se o tome moći izjasniti.

 Izvor: www.slobodandalmacija.hr 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

 

Komentar od: kingkong @ 12. ožujak 2012 22:04

Želite Redovne Mjesečne Prihode?Zaradite odlične mjesečne prihode koji će se povećavati iz mjeseca u mjesec. Krenite sada!http://alenmema.stiforphr.com

 

 

 


‘Atlantska plovidba' osporava da je ACI-jeva ponuda bolja
Ingra: Županija nas je izigrala oko Marine Slano
ACI dao bolju ponudu za Marinu Slano
Zagrebačka ‘INGRA': Duguju nam 45 milijuna kuna
Radnici kupili hotel, a sada beru vrhnje
INVESTICIJA OD PET MILIJUNA EURA U Slanome marina s 200 vezova
Grad i država "štekaju": Ingra zatvorila Arenu Zagreb
Stjepan Mesić na čelu NO-a 'Ingre'
Povjerenstvo za Ingru: Mesić je bio u sukobu interesa
SIDŽ U SLANOME Na ražnju okrenuto 600 janjaca

 


Ingra: Zbog marine Slano prijavit ćemo Županiju
Sve više krađa u starome Gradu
HDZ negoduje zbog Pelješkog mosta, HE Ombla i deponija Lučino razdolje
Ivan Barišić: Žana Marević i Luka Bebić uništili su HDZ u Metkoviću
ZANEMARIO POLICIJU I 'GLUPIRAO SE PO CESTI' Opuzen: Albanac vozio kao da ga vjetar nosi
BLOKADE Građevinski iskop kao nalazište zlata
PROKLJUČALO U METKOVIĆU Izabrali ga za šefa iako je izbačen iz HDZ-a
VIDIKOVAC ZA ZAVJETE Katanci zaljubljenih ‘krase' Boninovo
‘Atlantska plovidba' osporava da je ACI-jeva ponuda bolja
Ingra: Županija nas je izigrala oko Marine Slano

Ostale vijesti u rubrici