• hr
  • en
  • de
  • it

Zbog kvara na katamaranu njemačkim turistima umalo propala ekskurzija

Oko 20.15 sati između Ugljana i Zadra katamaran se stao i desetak minuta plutao dok zaposlenici nisu djelomično uklonili kvar. Nakon toga se počeo vraćati u Zadar, no prilično usporenim ritom.
Jadrolinijin katamaran "Mediteran" na takozvanoj "školskoj liniji" nakon samo 15 minuta plovidbe zbog kvara se morao vratiti u Zadar, ali se oko 21.10 sati sa zakašnjenjem ipak ponovno uputio na svoju redovnu liniju prema Ižu i drugim otocima.
Naime, oko 20.15 sati između Ugljana i Zadra katamaran je stao i desetak minuta plutao dok zaposlenici nisu uspjeli djelomično ukloniti kvar. Nakon toga se počeo vraćati u Zadar, no prilično usporenim ritom. Oko 20.45 sati svi su putnici iskrcani.
U Zadru su doznali da im Jadrolinija nije uspjela organizirati rezervni brod za prijevoz na Iž i druge otoke zbog čega je mladim njemačkim turistima rečeno da će morati prespavati u Zadru i sačekati jutarnju liniju za Iž kamo su se uputili na ekskurziju. Međutim, nakon manje od pola sata stigla je sretna vijest da je katamaran ipak popravljen te da je u tijeku ukrcaj.
Dio putnika ipak nije dijelio njihovu sreću budući da su ljudi, odmah nakon saznanja da zamjenskog prijevoza neće biti, vratili karte, dobili povrat novca i otišli.

Izvor: www.novilist.hr