• hr
  • en
  • de
  • it

Zavrzlama oko nove marine u Dubrovniku

Nastavlja se saga s dodjelom koncesije na buduću dubrovačku marinu Gruž. Nakon što je direktor Luke Dubrovnik Božo Memed javno iznio svoje sumnje da je odluka Povjerenstva za dodjelu koncesije za marinu u Gružu konkurentu na natječaju, tvrtki Laguna trade Franja Pašalića nezakonita, oglasio se i najizgledniji koncesionar budućeg gruškog nautičkog centra.
Na Memedove kritike o tome kako nije ispunio uvjet natječaja prema kojem idejno rješenje marine mora biti usklađeno s Urbanističkim planom uređenja Gruškog zaljeva, prozvani Franjo Pašalić kaže kako službeno nije dobio odluku Stručnog Povjerenstva, no tvrdi kako je s dokumentacijom sve u redu.

- Memed ne zna što govori. Mi ćemo sve uskladiti kako je u Urbanističkom planu. Toliko smo pametni da smo svjesni kako ne možemo odstupati od toga. To što on govori nema veze sa strukom, već samo pokušava raditi pritisak na Vladu prije donošenja odluke - mišljenja je Pašalić.
Podsjetimo, za donošenje sporne odluke koju treba potvrditi Vlada RHMemed optužuje predsjednicu Stručnog tijela za ocjenu ponuda Ninu Perko koju je, kako kaže, proteklih nekoliko mjeseci više puta upozorio da idejni projekt Pašalićeve Lagune nije u skladu s Urbanističkim planom uređenja "Gruški akvatorij", što je jedan od ključnih uvjeta natječaja za dobivanje koncesije. Smatra nekorektnim i to da službeno Luka Dubrovnik nije dobila odluku navedenog Povjerenstva, a da je prema njegovim informacijama ista donesena i uskoro bi se trebala naći pred Vladom RH.
- Ne znam tko gura Pašalića u grušku Marinu, no znam da je predsjednica Povjerestva koje je odlučivalo o koncesiji u prijateljskim odnosima s Pašalićem. Znam da mu je na čudnovati način produžena koncesija i u Marini Frapa. Čitao sam da je protiv gospođe Nine Perko podignuta prijava zakorupciju i ništa što se te gospođe tiče me ne bi iznenadilo.
Na ovaj način želim da Vlada prije donošenja odluke provjeri moje navode i da se ne zaleti prilikom donošenja konačne odluke o najboljem ponuditelju za koncesiju nad marinom u Gružu - poručio je Memed. Na neusklađenost Pašalićeva projekta s prostorno-planskom dokumentacijom Grada Dubrovnika u pismu Ministarstvu pomorstva upozorila je i Atlant marina, tvrtka u vlasništvu brodara Atlantska plovidba, treći kandidat na natječaju za koncesiju.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr