• hr
  • en
  • de
  • it

Završen 3. Pula Boat Fair

Jučer je svečanim zatvaranjem sajma ispraćen i 3. Pula Boat Fair - međunarodni sajam proizvođača i distributera brodske opreme i brodova. Partnerstvo organizatora sajma HGK-Županijske komore Pula i izvršnog organizatora pulske tvrtke Motortech Consulting rezultiralo je vrlo kvalitetnim sajmom koji se iz godine u godinu potvrđuje i raste.

U uvodnom govoru prilikom svečanog protokola zatvaranja sajma, tajnik HGK Damir Sirotić je istaknuo: "Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim sajmom. Iako je nova lokacija marine Veruda proširila ponudu i profil izlagača, HGK-Županijska komora Pula kao organizator sajma, i dalje će razvijati ovu manifestaciju kao ciljani, poslovni sajam. Dakle sajam koji su inicirali proizvođači uključeni u Strukovnu grupu proizvođača brodske opreme ŽK Pula. Poslovni susreti koji su sastavni dio sajma od samog početka, ove godine polučili su izvanredan uspjeh. Interes za iste iskazalo je 170 sudionika iz osam zemalja što je rezultat aktivnog sudjelovanja HGK-ŽK Pula u komorskim asocijacijama i inicijativama kao i u zajedničkim projektima. Međunarodni poslovni susreti kao i Business to Credit (B2C) događanja održani su u sklopu EU projekta Cluster Club koji okuplja 15 partnera iz šest zemalja. Sajam ocjenjujemo vrlo uspješnim, a takve su reakcije i izlagača te posebice sudionika poslovnih susreta."

Prema programu najprije su uručene nagrade najboljim jedriličarima i jedriličarkama u regati Zlatna ribica PBF-a 2012. Sudjelovalo je ukupno 74 djece iz 5 klubova. U klasi Optimist najbolja djevojčica je bila Nina Škropac iz JK Horizont, drugo mjesto je izborila Nora Glušić iz JK Vega i treće mjesto Sara Muješić također iz JK Vega. Najbolji dječak u istoj klasi je Martin Verbanac iz Uljanik plovidbe, drugo mjesto izborio je Sven Stevanović iz JK Maestrala, a treće David Medančić iz JK Kvarner. U klasi Laser standard najbolji jedriličar je bio Antonio Poretti iz JK Maestral. Za najboljeg u klasi Laser 4.7 izborio se Marko Žužić iz JK Horizont, a najbolja djevojčica je Antonela Pereša iz Uljanik plovidbe. Rene Starić iz JK Horizont se izborila za najbolje mjesto u klasi Laser radial. Priznanje za najmlađeg učesnika dobio je Andrea Sponza iz JK Maestral iz Rovinja. U klasi Optimist do 12 godina najbolja djevojčica bila je Nina Škropac iz JK Horizont, a dječak David Medančić iz JK Kvarner. Medalje i priznanja uručila im je Patricija Smoljan, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu pri Istarskoj županiji.

Zatim je predstavnik tvrtke Duing d.o.o. iz Viškova izvukao dobitni listić pod serijskim brojem 2058. Sretni vlasnik ulaznice s ovim serijskim brojem dobitnik je vanbrodskog motora Tohatsu i treba se javiti u organizatorima kako bi preuzeo nagradu (www.pulaboat.com).
Ovogodišnje Veliko priznanje za inovativni plovni projekt pod nazivom Dinghy Furioso dobila je tvrtka Marana d.o.o. iz Pule za svoje plovilo koje je bilo izloženo na sajmu. Posebno priznanje uručeno je i Tehnomont brodogradilištu iz Pule za višenamjensku brodicu tipa ONIX 2385 u izvedbi za gašenje požara na moru i priobalju.

Uručivši strukovne nagrade i priznanja, Livio Bolković, izvršni direktor sajma iz tvrtke Motortech Consulting (izvršni organizator sajma) istaknuo je bit ovogodišnje manifestacije te planove za budućnost u nekoliko riječi. „Smatram da možemo biti vrlo zadovoljni s ovogodišnjim sajmom. Nova lokacija je sjajna i dugoročno će omogućiti da se još kvalitetnije i bolje sajam razvija. Pula Boat Fair je jedini sajam u regiji koji 2 godine za redom bilježi značajan rast kako broja izlagača, više od 20%, tako i broja posjetitelja, oko 40% više nego lani. PBF se pokazao kao bitno drugačiji od sličnih sajmova u regiji. Od početka smo stavljali naglasak na poslovnu notu i važnost stvaranja novih poslovnih mogućnosti za sudionike. Tako je ove godine umreženo, povezano, oko 170 tvrtki u B2B programu, ali više od 250 tvrtki gledajući i naše izlagače, goste, posjetitelje."

Tijekom večeri, također su uručena i priznanja za najbolju fotografiju ovogodišnjeg PBF-a. Strukovni žiri za dodjelu nagrada u sastavu umjetničkog fotografa Branislava Danevskog i fotografa- galeriste Hassana Abdejghanija, dodijelili su nagradu „Zlatno riblje oko PBF za 2012." umjetničkom fotografu iz Zagreba Nenadu Reberšaku za snimak - Plava spilja. Snimak Plava spilja ujedno je i izbor posjetitelja te mu je uručena i nagrada za Najpopularniju fotografiju. Nagradu mu je uručio Anton Pletikos, predsjednik Zajednice tehničke kulture Istarske županije. Jelena Cvek Terlević, predstavnica marine Veruda i Edita Šanović, marketing managerica Motortech Consultinga, uručile su specijalne diplome za fotografije Snježani Bratanović i Lini Vidulin autoricama iz Pule.

www.pulaboat.com