• hr
  • en
  • de
  • it

Zaštitari 24 sata dnevno čuvaju zgradu Uprave ACI-ja u Opatiji

U službenom odgovoru Gracije Krainer, direktorice korporativnih komunikacija i marketinga ACI d.d. Opatija stoji kako zaštitari nisu povezani sa zaključenim natječajem za direktore marina.
Zaštitari pred zgradom Uprave ACI-ja u Opatiji angažirani su zbog provedbe provjere sigurnosnih mjera. Nisu povezani sa zaključenim natječajem za direktore marina - kratak je službeni odgovor Gracije Krainer, direktorice korporativnih komunikacija i marketinga ACI d.d. Opatija na jučerašnji novinarski upit što se događa u zgradi Uprave u Opatiji, zbog čega zaštitari stoje pred zgradom i je li razlog poduzetim mjerama sigurnosti zaključivanje natječaja za direktore marina. Naime, nakon što je javnost zagolicala vijest da je lijepa opatijska vila uz more pod danonoćnom prismotrom te su gradom počela kružiti različita nagađanja o »zbivanjima unutar ACI-ja«, pokušali smo razjasniti što je u pozadini slučaja i prenijeti čitateljima što točniju informaciju.
Međutim, ništa preciznije od šturog odgovora putem elektroničke pošte zasad se nije uspjelo dobiti.
Na terenu, pred zgradom Uprave jučer iza 13 sati stajala su dva zaštitara koji navodno, zajedno sa svojim kolegama već dva dana dežuraju 24 sata.
Na novinarski upit može li se ući u zgradu i razgovarati s odgovornim osobama ili članovima Uprave, zaštitar je pristojno zamolio da pričekamo pred vratima i otišao prenijeti obavijest.
Nakon kraćeg vremena pojavila se gospođa koja je rekla da nije ovlaštena davati informacije te nas uputila na direktoricu korporativnih komunikacija koja nas je potom telefonski i e-mailom izvijestila o čemu je riječ.
Također, u potrazi za odgovorima jučer smo bili i u ACI-jevoj marini »Opatija« u Ičićima, međutim niti iz službenih, niti iz neslužbenih izvora nije se moglo saznati detalje o zaštitarskom angažmanu ispred sjedišta tvrtke.
Zaposlenici marine nisu imali saznanja o dežurstvu, odnosno zabrani ulaza u zgradu Uprave, tako da je slučaj do daljnjeg ostao obavijen »velom tajni«...

Izvor: www.novilist.hr