• hr
  • en
  • de
  • it

Započeli radovi na obali u Slanom

Zamjenik župana Davorko Obuljen, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac i načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić svečano su obilježili početak radova na 5 milijuna kuna vrijednoj izgradnji 100 metara nove operativne obale u Slanome.
Tom je prilikom Obuljen naglasio kako je Primorje ovim projektom, ali i čitavim nizom projekata započetih u posljednjih nekoliko godina, krenulo u veliki razvojni zamah koji će tu Općinu, opustošenu ratom, konačno staviti uz bok najrazvijenijih općina.
Banovac je kazao kako projekt za sada financira LU DNŽ te da očekuje kako će se u financiranje uključiti i resorno ministarstvo. Projektom će se dobiti operativna obala, ali i šetnica s hortikulturnim sadržajima.
Radovi bi trebali biti gotovo do 1. lipnja 2014. godine. Načelnik Knežić kazao je kako će se izgradnjom rive te gradnjom dvosmjerne ceste, komunalnog privezišta te marine, na kojoj bi radovi trebali započeti početkom sljedeće godine, završiti nautički centar Slanoga i Primorja.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr